*Nettavisen* Sport.

Her løfter de verdens tøffeste pokal

Foto: Reuters/Scanpix

LA Kings skrev historie.

12.06.12 08:55

LA Kings knuste New Jersey Devils i den sjette kampen i årets Stanley Cup-finale og kunne dermed løfte det berømte trofeet.

Los Angeles-laget vant den avgjørende kampen med 6-1 og skrev med dette historie.

Klubben har spilt i NHL siden 1967, men aldri før gått til topps i sluttspillet. Natt til tirsdag ble barrieren endelig brutt.

- Folk i denne byen har ventet på dette lenge. Alle drømmer om å vinne denne cupen, og jeg er glad for å være blant de første som løfter pokalen for Kings, sier Dustin Brown til NHL.com.

Quick ble hedret
Jeff Carter og Trevor Lewis scoret to mål hver for vinnerlaget, mens også Dustin Brown og Matt Greene tegnet seg på scoringslisten.

Adam Henrique scoret trøstemålet for New Jersey Devils.

Se video av kampen:

HTML EMBED

Kings-burvokter Jonathan Quick sto for øvrig nok en gang en solid match og ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller. Keeperen reddet 17 skudd i den siste kampen.

Los Angeles tok en tidlig ledelse i sluttspillfinalen mot Devils, og ledet med 3-0 i kamper i best-av-sju-serien. New Jersey-laget kjempet seg imidlertid tilbake til 3-2.

- Helt utrolig
Nærmere kom likevel ikke mesterlaget fra 1995, 2000 og 2003. Natt til tirsdag ble Kings for tøffe.

- Vi har virkelig greid det. Det er utrolig. Det har vært en lang reise. Vi har møtt mye motgang i år, men har gravd oss ut av hullet gang på gang, sier veteran Willie Mitchell.

- Dette er stort. Hver eneste følelse i meg kommer ut nå. Vi har vært 25 gutter som har trodd på dette. Det har vært det største, sier Kings-spiller Anze Kopitar.

California-laget har imponert stort gjennom hele sluttspillet. Laget gikk videre fra grunnspillet som siste lag i Western Conference, men feide unna all motstand i sluttspillet.

På veien mot finalen ble toppseedede Vancouver Canucks (4-1), St Louis Blues (4-0) og Phoenix Coyotes (4-1) slått ut.

New Jersey Devils kom ikke til sluttspillet forrige sesong - for første gang på 14 år. Denne sesongen var de altså tilbake, og gikk nesten hele veien.

- Jeg er stolt av spillerne. Du vet, du setter sammen et lag og spiller 110 kamper. Det er vel noe sånt vi har vært igjennom. Jeg kunne ikke vært mer stolt, sier Devils-sjef Peter DeBoer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.