TYRKIA - NORGE 1-1:

ISTANBUL, TYRKIA (Nettavisen): Tyrkia tok i bruk alle mulige hjemmebanefordeler på Ülker stadion fredag kveld, og de norske spillerne ble møtt med en vanvittig pipekonsert allerede da de kom ut for å inspirere gressmatten etter ankomst stadion.

Et høylytt hjemmepublikum forsøkte alt de kunne for å sette de norske spillerne ut av spill, og to av Tyrkias største stjerner ga i tillegg fansen bensin på bålet under oppvarmingen.

BØRS: Slik spilte Norge mot Tyrkia

For mens den norske startelleveren og keepertrioen Ørjan Nyland, Sten Grytebust og Viljar Myhra holdt på med sin oppvarming, kom plutselig spisstjernen Burak Yilmaz løpende fra Tyrkias halvdel.

36-åringen virket å bry seg fint lite om at det norske laget varmet opp, og løp tvers gjennom pasningsøvelsen til Martin Ødegaard & co., før han attpåtil forstyrret de norske keeperne som trente på å fange innlegg fra kanten.

Yilmaz marsjerte nemlig rett bort til hjemmefansen bak målet til Nyland, slo to-tre ganger i lufta til øredøvende jubel, før han jogget tilbake til egen halvdel.

Kun minutter etter gjorde Cengiz Ünder det samme, riktignok med en litt mer lavmælt tilnærming, som du kan se av bildet her:

Les også: Hyllet av Solbakken. Etter kampen tikket det inn en melding fra Haaland

Thorstvedt svarte med samme mynt

Seansen gikk imidlertid ikke ubemerket hen blant de norske spillerne. Etter at Kristian Thorstvedt hadde satt inn 1-1 like før pause, snudde han seg mot den tyrkiske fansen og kopierte bevegelsen Yilmaz hadde gjort på oppvarmingen.

- Tyrkerne drev og fyrte opp publikum før kamp. Jeg tenkte jeg skulle gi den tilbake med litt humor. Nå er det nok bare å komme seg fortest mulig hjem igjen, fleiper Thorstvedt til TV 2, og sikter til Yilmaz og Ünder.

Når Nettavisen spør Thorstvedt på den offisielle pressekonferansen om han vil utdype gesten, er han imidlertid langt mer ordknapp.

- Det var ikke noe mot fansen, bedyrer han.

Kuntz til Nettavisen: - Vi mistet kontrollen

Thorstvedts 1-1-scoring ble kampens siste i et oppgjør der Norge i store deler av kampen kjørte over de tyrkiske vertene.

Ståle Solbakken valgte å gå ut i en offensiv 4-3-3-formasjon med Genk-spilleren som midtspiss, og etter marerittåpningen på den første omgangen tok Norge fullstendig over banespillet.

Så mye at Tyrkias nyansatte trener Stefan Kuntz måtte ta grep i pausen.

- Vi var modige i starten av kampen, men deretter mistet vi kontrollen fordi Norge spilte taktisk veldig bra. Vi endret noen småting i pausen, og etter det fikk vi tilbake kontrollen, sier den rutinerte tyskeren til Nettavisen.

58-åringen fortsetter med å si at han ønsker å finne sin egen tyrkiske spillestil med sitt nye landslag, men passer samtidig å skryte stort av den nye generasjonen norske spillere som både har kommet opp, og som er på vei opp.

Kuntz kommer som kjent fra landslagsjobben for Tyskland U21, og kjenner godt til Leif Gunnar Smerud og hans norske U21-gutter.

- De har et veldig godt pasningsspill. Jeg kjenner min kollega fra U21, og jeg vet de norske spillerne går en veldig god fotballutdanning, avslutter han.