Gå til sidens hovedinnhold

Her lyver Mons

Mons Ivar Mjelde har hisset på seg hele Coruna. Les hvordan Brann-treneren har klart det.

(iBergen.no) CORUNA: Deportivo- trener Miguel Angel Lotina, raste da han hørte at Branns trener, Mons Ivar Mjelde, hadde sagt at Deportivio ville skade Huseklepp. Det ble ikke bedre da Mjelde løy på pressekonferansen.

Les mer i Henriks Syn: Brann er UEFAs Valdres.

- Jeg har ikke sagt at noen skal skade noen. Hvis noen prøver seg på noe slikt på en ærverdig stadion som denne, er jeg sikker på at dommerne vil slå ned på det, prøvde Mons Ivar Mjelde å sjarmere de spanske journalistene som hoppet rett i strupen på han fra første spørsmål.

De slo seg tilsynelatende til ro med svaret helt til Bergens Tidenes journalist tilbød dem å høre båndet der Mjelde sier akkurat det.

Der og da hadde de sin story for morgendagens aviser.

«Branns trener er en løgner».

Det Mjelde sa til Bergens Tidende var at han fryktet at Deportivo ville gjøre det samme mot Huseklepp som Werder Bremen gjorde mot Thorstein Helstad. Å skade ham.

- Hvis han har sagt dette er det trenerens egne tanker, det er ingen i Coruna som tenker slik, fnøs Miguel Angel Lotina.

Pisker opp
I en lokale pressen pisker de opp stemningen for å få folk til å komme på Stadion. Og Mjeldes utsagn vil ha nettopp den effekten.

Deportivo vet at de er avhengig av nok et mirakel på Estadio Riazor. Der har de snudd dårlige resultater før. De er kjent for å være et håpløst bortelag og et mesterlig hjemmelag I mesterligaen tapte de 4-1 for Milan borte og snudde til 4-0 hjemme.

- Blir voldsomt
- Jeg håper folk skjønner hva de vil bli utsatt for av trykk i morgen, sier Eirik Bakke som er en av dem som er kommet helskinnet fra Estadio Riazor.

- Vi vant 3-0 hjemme med Leedsog tapte 2-0 borte i 2001. Fra de fikk den andre målet med 25 minutter igjen var det et sant h... Det var spill mot ett mål, men vi klarte det.

- Vi klarte det ikke. Vi spilte 0-0 hjemme og tapte 1-0 her med Rosenborg under Åge Hareide i 2003, forteller Azar Karadas.

Bakke og Azar ute
Nå vil skjebnen det at ingen av de to med erfaring fra dette løvehullet skal starte for Brann i morgen, men begge kommer nok inn i løpet av kampen.

Når Brann ofrer sin kaptein er det fordi de vil la de som spilte sist får en mulighet til.

- Jeg må vel også være ærlig å si at kampformen er ikke helt på topp etter skaden ennå, sier Bakke

- Eirik kom litt tregt i gang mot Lyn og er det en ting vi ikke kan ha er det folk som kommer sent i gang.

20 skadefrie
Ellers besto både Olafur Bjarnason og Erlend Hanstveit testen og er spilleklar. Armann Bjørnsson på topp bak Huseklepp og med utvidede defensive oppgaver, mens Rudy Austin og Gylfi Einarsson tar seg av det sentrale på midten. Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen er kanter, mens Bjørn Dahl, Bjarnason, Sigurdsson og Hanstveit er backfireren.

- Ja, det er utrolig surt ikke kunne spille, sier Håkon Opdal som trente i går, men som overlater plassen til Kenneth Udjus mellom stengene.

- Jeg har 20 skadefrie spillere. Vi kommer til å få kjørt oss, men jeg føler vi ikke har noe å tape, sier Mons Ivar Mjelde.

Les flere nyheter fra iBergen.no her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar