Gå til sidens hovedinnhold

Her ødelegges nesten Arsenals gulldrøm

Men nå tror manager Arsène Wenger at Arsenal kan vinne Premier League.

HULL - ARSENAL 1-2:

27 minutter var spilt og Arsenal ledet 1-0 etter en god soloprestasjon av Andrej Arshavin, da situasjonen oppsto som nesten kom til å lage kjemperabalder i Fotball-England.

I hvert fall hos Arsenal og manager Arsène Wenger, som ville spilt seg ut av gullkampen i Premier League - mye takket være dommeravgjørelsen til Andre Marriner som altså skjedde i det 27. spilleminuttet - hadde det ikke vært for Nicklas Bendtners avgjørende scoring tre minutter på overtid på KC Stadium.

Bendtners avgjørende scoring var et fortjent mål for Arsenal, som holdt på å misse seieren etter situasjonen som oppsto like før halvtimen av kampen.

Straffe etter offside
Da ble nemlig Hull-spissen med det noe elskverdige navnet Jan Vennegoor of Hesselink spilt gjennom av Jimmy Bullard, og ble hindret av Sol Campbell innenfor Arsenals straffefelt.

At dommer Marriner blåste i fløyta og pekte på straffemerket ville det ikke vært noe å si på - dersom ikke nederlenderen sto i en soleklar offside da gjennomspillet fra Bullard fant sted, noe han altså gjorde.

Dommertrioen overså imidlertid offsiden, Jimmy Bullard satte straffesparket knallhardt i mål, og Arsenal måtte starte jakten på et mål som ville sikre seieren, og dermed fornyet håp om ligagullet i England denne sesongen.

Det endte til slutt godt for Arsenal, og Arsène Wenger er ordknapp om straffesituasjonen etter kampen.

Tror på ligagull
- Han (Campbell) hadde ingen intensjoner om å lage straffe. Det var et uhell, og spissen var ikke i posisjon til å score da han ble taklet. Men det var en offside fra starten av, er det Wenger har å si om episoden.

Som heller vil snakke om Arsenals sjanser om en ligatittel.

- Vi er med i kampen, og har åtte kamper igjen å spille. Vi er der oppe, så hvorfor skal vi ikke tro på det, sier Wenger til Arsenals offisielle nettsider.

- Det jeg er sikker på, er at vi vil gjøre alt for å klare det, og det så vi i dag også, mener Arsenal-manageren.

Men at laget til slutt klarte å sikre seg tre poeng, kan de kanskje takke Hull-spilleren George Boateng for.

Ti mot elleve
Like før pause pådro nemlig Boateng seg sitt andre gule kort for dagen, på en hodeløs måte da han stemplet knottene i låret på Bakari Sagna, og Hull måtte dermed spille hele andre omgang med ti mann.

Etter hvilen dominerte Arsenal naturlig nok banespillet kraftig, og spilte seg til flere målsjanser uten å få hull på byllen.

Aller nærmest var Andrej Arshavin, men fra åtte meter klarte russeren å blåse skuddet langt over målet til Hull-keeper Boaz Myhill.

Det så dermed ut til at lagene skulle ende oppgjøret med poengdeling, noe som garantert ville fått Arsenal-manager Arsène Wenger til å dra fram kraftig ordskyts mot dommer Marriner etter matchen.

Keepertabbe
Men tre minutter på overtid dukket en danske opp.

Brasilianske Denilson skjøt fra lang avstand, men av en eller annen grunn valgte keeper Myhill å bokse ballen - som havnet rett i beina til Nicklas Bendtner.

Sistnevnte hadde få problemer med å sette ballen i buret, og dermed kunne Arsenal velfortjent ta med seg alle tre poengene hjem til London.

Det betyr at laget er à poeng med Chelsea på toppen av tabellen, men med en målforskjell som er dårligere enn rivalene på topp.

Arsenal har dessuten en kamp mer spilt enn Chelsea, og av den grunn ville et uavgjortresultat mot Hull muligens satt et punktum for gulldrømmene denne sesongen.

For hjemmelaget, som kjempet heroisk i hele den andre omgangen, men som altså tapte på grunn av en stor keepertabbe, ser situasjonen langt mørkere ut.

Laget befinner seg nest sist på tabellen - med like mange poeng som Burnley på plassen over, men med tre poeng opp til Wolverhampton på sikker plass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken