*Nettavisen* Sport.

Her provoserer Rooney City-sjefen

Foto: Ap/Twitter

United-spissen fulgte rivalenes kamp med argusøyne.

17.01.12 10:29

WIGAN - MANCHESTER CITY 0-1

Manchester City jaktet sin første borteseier i ligaen, siden kampen mot Queens Park Rangers 5. november da laget gjestet DW Stadium mandag.

Etter en fantastisk start på sesongen har det lugget litt for den hardtsatsende klubben i de siste kampene.

Mandag var imidlertid Roberto Mancinis menn tilbake på vinnersporet mot Wigan, som sliter tungt bunnen av Premier League.

Edin Dzeko headet inn kampens eneste mål etter et godt slått frispark fra David Silva midtveis i den første omgangen.

- Lite å gjøre
Joe Hart spilte nok en strålende kamp i City-buret og var godt fornøyd etter at City sikret tre poeng på en middels dag.

- Det var ikke pent, men vi har ikke vært gode borte, så det var en viktig seier. Jeg har lite å gjøre i dette laget, men noen ganger må jeg ta fram en redning, og det gjorde jeg i dag, sier Hart ifølge BBC.

Matchvinner Edin Dzeko satte inn sitt første Premier League-mål siden starten av november og håper nå på en typsik ketchup-effekt.

- Det var en veldig viktig seier for oss etter at vi vi har tapt borte i noen kamper. Det ble vanskelig i dag, men tre poeng var viktig og nå er vi tre poeng foran United. Jeg håper å bidra med enda flere mål, sier Dzeko på TV 2.

Roberto Mancini innrømmer at han var bekymret for en utligning på slutten av kampen.

- Det var veldig viktig å vinne borte igjen. Wigan spiller godt og gjør det vanskelig for oss. De spilte godt mot Liverpool og scoret på slutten mot Chelsea, så vi var bekymret de siste fem minuttene. Vi har noen spillere i afrikamesterskapet og måten vi spiller på nå er ikke viktig. Vi må bare ta tre poeng, sier Mancini.

Ba om rødt?
Den italienske City-sjefen reagerte kraftig minutter før slutt, da Wigan-spiller Maynor Figueroa serverte årets tydeligste viljehands. Mancini veivet fra sidelinjen, tydelig ute etter rødt kort.

Det fikk Manchester Uniteds Wayne Rooney med seg, som tydeligvis så kampen foran TV-skjermen.

«Was manchini asking for red card????» skrev @WayneRooney.

Mancini ville ikke kommentere det da han stilte opp på TV-intervju like etter kampen.

- Jeg vil ikke snakke om det, smilte italieneren.

Dzeko ble matchvinner
Det var imidlertid Wigan som spilte seg til den første store sjansen i kampen. Etter litt klabb og babb i Citys sekstenmeter fikk James McArthur avsluttet via et City-bein og til corner.

City svarte noen sekunder senere da Dzeko fikk stå helt alene i Wigan-feltet. Dessverre for City og angriperen gikk bosnierens heading over mål.

Etter 22 minutter revansjerte han missen ved å stusse inn 1-0 bak Ali Al-Habsi. Dzeko står dermed med 11 mål i årets Premier League-sesong.

Rett før pause var Sergio Agüero nær ved å doble ledelsen, men Al-Habsi var med på notene denne gangen og reddet argentinerens forsøk fra kort hold.

God Al-Habsi
Ti minutter ut i andre omgang måtte den tidligere Lyn-keeperen igjen i aksjon da Edin Dzeko og David Silva fyrte av hvert sitt skudd i løpet av få sekunder. Begge forsøkene ble mesterlig stoppet av keeperen.

Dessverre, får han ikke mye hjelp av sine offensive lagkamerater. 18 mål på 21 kamper er fasiten for Wigan så langt denne sesongen. Det holder ikke om man vil overleve i Premier League.

James McCarthy fikk muligheten til å pynte på den statistikken med 20 minutter igjen å spille, men Joe Hart stoppet ungguttens skudd.

Dzeko gjorde et forsøk på å bli tomålsscorer og banket til med venstrefoten fra 25 meter med ti minutter igjen av kampen. Ballen gikk via Caldwell og Al-Habsi bokset til corner.

Viktige kamper i vente
Flere mål ble det ikke og City kunne dermed innkassere tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Da ser det verre ut for Wigan, som ikke har vunnet på de seks siste kampene i ligaen.

Neste helg blir det viktig bunnoppgjør mot Queens Park Rangers på Loftus Road.

Manchester City møter Tottenham til toppoppgjør på Etihad Stadium søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.