Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her rømmer Northug

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sa bare ett ord etter 61.-plassen i NM.

GJØVIK (Nettavisen): Til tross for sykdom etter kraftanstrengelsene i Tour de Ski, regnet de fleste Petter Northug (23) som favoritt på lørdagens 30 km fellesstart med skibytte i NM.

Men allerede tidlig i løpet var det klart at Northug ikke hadde dagen, og etter hvert skrudde han ned farten og gjennomførte de siste rundene i rusletempo.

Til slutt måtte man på side tre på resultatlisten for å finne Northugs navn. Han ble nummer 61, slått med seks minutter og 42 sekunder av norgesmester Tord Asle Gjerdalen.

- Nei
Etterpå var mosvikingen usedvanlig fåmælt. Med Nettavisen og Adresseavisen i hælene, gikk han rett ut av målområdet, rundt hele stadion og til smørebodene – der han forsvant inn i utøverteltet. På veien sa han bare ett ord:

- Nei.

Det var svaret på Nettavisens spørsmål om han vurderte å bryte. Petter Northug bryter ikke skirenn. Selv på dårlige dager.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik tolker likevel ikke Northugs taushet som et tegn på at Norges største gullhåp på flere distanser er bekymret for VM-formen.

- Gambler ikke med helsa
- Petter hadde nok store forventninger til dette løpet. Derfor er han veldig skuffet. Men vi må huske at Petter var syk lenge etter Tour de Ski, og at han knapt har trent siden da. Han fikk beskjed før løpet om at hvis han følte seg tung, skulle han bryte. Det gjorde han ikke, men han slet seg ikke ut, sier Djupvik til Nettavisen.

- Så du er ikke bekymret for VM-formen hans?

- Petter har gått dårlige NM-renn før, for så å komme i form til mesterskap.

- Frykter du at han skal få et tilbakefall og bli syk?

- Nei. Petter sto over sprinten torsdag, men fikk klarsignal av lege til å gå i dag. Han gikk rolig, og nå dropper han søndagens stafett. Vi gambler ikke med helsa hans, fastslår Djupvik.

Borte i to uker
På den offisielle pressekonferansen etter lørdagens renn, opplyste sportssjef Åge Skinstad følgende om Northugs situasjon:

- Petter gikk seg tom, men er ikke syk. Han dro til hotellet umiddelbart etter rennet, og skal nå få i seg næring, og hvile. Han går ikke mer i NM, men dukker opp igjen i verdenscupen i Rybinsk om to uker.

Først 22. februar går første VM-distanse av stabelen for Petter Northug. Distansen er identisk med lørdagens NM-løp.

Resultater, 30 km fellesstart med skibytte: 1. Tord Asle Gjerdalen, 2. Anders Aukland, 3. Ole-Marius Bach, 4. Kristian Tettli Rennemo, 5. Erlend Hoff, 6. Geir Ludvig Aasen Ouren, 7. Morten Eilifsen, 8. Roger Aa Djupvik, 9. Tore Ruud Hofstad, 10. Anders Myrland.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!