RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ryker askeladden

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tottenham lyktes der Manchester United feilet.

LEEDS UNITED - TOTTENHAM HOTSPUR 1-3: Det er ikke så ofte at en klubb fra Englands tredje øverste divisjon levnes en god sjanse i møter med Premier League-klubber, men Leeds United ble nok tatt på fullt alvor at Tottenham onsdag kveld.

Jermaine Beckford ble matchvinner da Leeds sensasjonelt slo Manchester United ut av FA-cupen i tredje runde. Samme Beckford utlignet to ganger da Tottenham måtte nøye seg med 2-2 hjemme på White Hart Lane.

Ville ha en ny helt
Før onsdagens omkamp uttalte manager Simon Grayson at det var på tide at noen andre enn Jermaine Beckford inntok helterollen.

- Jermaine har vært fantastisk for oss denne sesongen, og ikke bare i FA-cupen. Jermaine har vært helten vår så langt, men nå kan kanskje noen andre ta den rollen, sa Grayson.

Det kunne ha blitt Luciano Becchio, som utlignet til1-1 like før pause i omkampen på Elland Road, men det ble ikke det.

Og når selv Jermaine Beckford ble holdt unna nettmaskene, gikk det rett og slett ikke for Grayson og hans cupaskeladder. David Bentley var for god. Jermain Defoe var for god.

Tottenham var for god.

Bentley og Defoe
Leeds, som i løpet av de siste ukene er blitt påført to av sine tre ligatap denne sesongen, klarte ikke å holde David Bentley under kontroll. Den engelske høyrevingen, som var aktuell for landslaget før han havnet på innbytterbenken i Tottenham, storspilte mot Leeds og stakkars Andy Hughes.

Bentley la opp til både 1-0 og 2-1, og Jermain Defoe scoret både 1-0, 2-1 og 3-1. Det siste målet spilte Gareth Bale fram til, ved å klarere ballen ved egen sekstenmeter og slå den fram til Defoe i midtsirkelen.

Dermed var det over og ut for FA-cupens største askeladd.

Møter Bolton
FA-cupen har denne sesongen bydd på en rekke overraskende resultater. Tirsdag kveld vant Crystal Palace 3-1 mot Wolverhampton, mens Notts County slo Wigan 2-0 på bortebane. Reading har slått ut både Liverpool og Burnley.

Det blir dermed Tottenham Hotspur som møter Bolton Wanderers i femte runde. Nå venter en motstander av et litt annet kaliber på Leeds, nemlig Hartlepool.

Etterlengtet Fulham-seier
Det ble spilt én kamp i Premier League onsdag. Fulham vant 1-0 mot bunnlaget Portsmouth og tok dermed sin første seier på sju seriekamper. Brede Hangeland spilte hele kampen, mens Erik Nevland fikk de siste 20 som innbytter. Jonathan Greening ble matchvinner.

Fulham ligger på tiendeplass med 30 poeng etter 24 kamper, mens Portsmouth fortsatt er helt sist og fortsatt kun har 15 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere