RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ryker OL-drømmen

Doffens megahopp endte med knust OL-drøm. Se video.

(iBergen.no) Ole-Kristoffer Dahl Trellevik har vært en av de mest håpefulle arvtakerne etter Kari Traa i kulekjøringsbakken. Ambisjonen til Doffen, som han kalles, har hele tiden vært OL i Vancouver, men det målet røk bokstavelig talt under en konkurranse i Finland for noen uker siden.

Se monsterhoppet her

Røk korsbåndet
20-åringen er ikke ukjent med skader og var akkurat kommet på bena etter en stygg korsbåndskade for ett år siden sa det fatale skjedde igjen. I iveren etter å kjøre seg inn på worldcup-laget, satset han alt på det ene hoppet og landet med et smell.

- Det var vanvittig tøff konkurranse under løpet i Finland og jeg måtte kjøre bra skulle jeg komme til finalen. På det andre hoppet satset jeg hardt på en backflip, men da jeg kom til landingsområdet var jeg fremdeles på vei oppover. Jeg landet på en kul og skled ned mot målområdet, forteller Doffen.

- Skjønte du da at det var en alvorlig skade?
- Jeg hørte smellet da korsbåndet røk. Fikk tid til å skjønne hva som var skjedd da jeg skled nedover bakken for å si det slik. Dette er andre gangen på det samme kneet. Det var det kunstige korsbåndet som røk nå.

OL er historie
Med to så langvarige og alvorlige skader, er Doffen usikker på om han noen gang vil kjøre aktivt igjen.

- Det er selvsagt helt forferdelig, men jeg har bestemt meg for å ikke ta stilling til om jeg skal fortsette før jeg er tilbake på ski. Og det blir kanskje i starten av desember igjen. Da er det allerede vanskelig å rekke laguttak til konkurranser og det skal klaffe godt skal jeg komme noen steder da, sier Doffen til iBergen.no.

Men i miljøet er han ennå. Under World cup-avslutningen på Voss i helgen var Doffen speaker og fikk se et annet håp fra Bergen,

...men ikke for alle
Selv om Doffen ikke blir å se i OL i 2010, er det fremdeles håp om at det stiller bergensere på startstreken. For både Stian Eriksen (17) og Audun Hammersland (20) er på worldcup-laget og har store ambisjoner om OL-deltakelse.

I helgen var de i aksjon under World cup avslutningen på Voss, men her gikk det så som så.

- Audun fikk en 25.plass på lørdag og tok sine første poeng i verdenscupen. Resten gikk ikke så bra. Men hoppene til Stian Eriksen er helt sinnsyke. Han ligger helt i tet med å utvikle sporten og tar hopp som dommerne ikke klarer å dømme skikkelig. Så det er håp for å få bergensere på startstreken under OL, sier Doffen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere