*Nettavisen* Sport.

Her ryker OL-gullet

Foto: Heiko Junge/Scanpix (Scanpix)

Ole Einar Bjørndalen skjøt vekk OL-gullet på standplass, men fosset inn til sølv på 20-kilometeren. Halvard Hanevold spurtet inn til bronsemedalje.

11.02.06 16:11

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen holdt som vanlig høy fart både i sporet og på standplass. Farten på standplass kan ha kostet ham gullet. Både på første og andre skyting bommet Simostrandas store sønn med sisteskuddet.

Et knallgodt langrenn sikret likevel sølvmedalje.

- Det fungerte veldig bra i løypa. Jeg hadde en klar bom på første liggserie, og den på stående var antageligvis slurv, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK etter sølvløpet.

Han mistet en kule i snøen på fjerde skyting, men det hadde likevel ikke holdt til å snyte Michael Greis for gullet.

- Jeg ladet antageligvis ikke ordentlig, og så fikk jeg en ladefeil, og da datt den ene kula ut. Jeg tapte kanskje en 7-8 sekunder, men hadde ikke tatt gullet likevel, konstaterer Bjørndalen.

Halvard Hanevold hadde bommet med ett skudd på begge liggende skytinger, men skjøt feilfritt resten av løpet og kom meget sterkt på slutten. I mål klarte han å kaste seg inn 0,8 sekunder foran Sergei Tsjepikov fra Russland.

Landslagssjef Arne Idland var selvfølgelig kjempefornøyd.

- To mann på pallen er veldig, veldig bra. Det kan vi ikke klage på. Når det gjelder Ole Einar, gikk han sisterunden i kanonfart og er i veldig god form. Det kommer han til å vise senere i mesterskapet, sier Idland til TV 2 Nettavisen.

Frode Andresen bommet tre ganger, og endte på 15. plass, mens Stian Eckhoff gikk i mål til 16. beste tid. Også han bommet tre ganger på standplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.