*Nettavisen* Sport.

Her ryker titteldrømmen

Foto: AP/Scanpix

Gabriel Agbonlahor ble snytt for straffe før pause, og dermed kunne Chelsea male i stykker Villa etter hvilen.

10.04.10 20:37

ASTON VILLA - CHELSEA 0 - 3:

16 minutter var spilt av semifinalen i FA-cupen da John Carew headet ned til Gabriel Agbonlahor. Men spissen rakk aldri gjøre noe med ballen før John Obi Mikel la han i bakken.

Straffe trodde alle som så på. Men dommer Howard Webb nektet å blåse. Dermed burde kanskje Aston Villa skjønt at det ikke var deres dag.

For Chelsea har vært i en flott stim den siste tiden, og med tanke på at det endte 7-1 i favør Chelsea sist lagene møttes, måtte Villa nesten hatt alle marginene på sin side om de skulle tatt seg til finalen.

Men i stedet for en tidlig 1-0-ledelse og press på de regjerende mesterne, ble det en jevn kamp der Chelsea mer og mer malte i stykker Aston Villa.

Drogba, selvfølgelig
For det var ikke før det var spilt 67 minutter på Wembley at Didier Drogba og Chelsea fant veien til nettmaskene. Didier Drogba var nær ved å komme seg til en kjempesjanse, da Richard Dunne fikk blokkert avslutningen i siste liten.

På hjørnesparket som fulgte gikk det verre for Villa. Ballen gikk ut i returrommet til Chelsea-kaptein John Terry. Han skjøt en pasning tilbake i feltet, der Didier Drogba gikk for styring og lurte ballen i det lengste hjørnet. Villa-målvakt Brad Friedel var sjanseløs.

Likevel burde nok målet aldri ha skjedd, ettersom Chelsea kun hadde tre mann med i feltet på hjørnesparket. Villa hadde sju. Til tross for dette klarte altså Drogba å pirke ballen i mål.

Sluttkjørt Aston Villa
Og etter det første målet var det bare ett lag på banen. Et sluttkjørt Villa hadde ingenting å komme med. Og da de kastet alt fram for å jage mål, ble det enda større rom for Chelsea å boltre seg i.

Dermed ble det også flere mål på Chelsea.

Innbytter Michael Ballack slo et perfekt innlegg til Florent Malouda. Formspiller nummer én i Chelsea var iskald da han satte inn 2-0 for londonlaget.

På overtid var det nok en innbytter som sto for den målgivende pasningen. Nicolas Anelka erstattet Didier Drogba ti minutter før slutt, og fem minutter på overtid serverte han Frank Lampard. Han gjorde ingen feil og satte inn 3-0.

Dermed ble det en fortjent og klar seier til Chelsea. For Aston Villa fortsetter nesten-trenden i årets sesong. Tidligere i år tapte de Ligacupfinalen for Manchester United, de ligger fem poeng bak i kampen om den siste Mesterligaplassen og i dag røk altså drømmen om FA-cupfinale.

Chelsea på sin side har nå muligheten til å ta en dobbel. Laget leder Premier League og kan vinne sin andre FA-cupfinale på rad.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.