*Nettavisen* Sport.

Her scorer han sitt første i Premier League

Foto: Afp/Scanpix

David Hoilett og Blackburn lurte West Bromwich trill rundt.

23.01.11 19:22

BLACKBURN - WEST BROMWICH 2-0:

Blackburn og Steve Kean, som nylig signerte toårskontrakt med klubben etter overbevisende coaching siden han overtok etter Sam Allardyce i desember, sikret tre nye poeng mot West Bromwich. Den ferske treneren har sikret ti poeng siden han overtok, og nå har Morten Gamst Pedersen og co. klatret til sjuendeplassen på tabellen.

Et perfekt selvmål og en debutscoring sørget for dét.

Perfekt baklengs
Ingen slipper inn flere mål en West Bromwich. Klubben ligger som nummer 15 på tabellen, men er jumbo i statistikken over baklengsmål. 43 ganger har ballen trillet inn i eget nett denne sesongen. Og når ikke motstanderen klarer å sende den dit, gjør WBA-spillerne det like gjerne selv.

Etter en jevnspilt omgang så lagene ut til å gå målløse i møte med pausepraten. Men få minutter før halvspilt kamp sendte Gabriel Tamas motstanderen opp i ledelsen. Selvmålet kan nesten ikke beskrives som uheldig, men heller som perfekt. Tamas sendte ballen i en utsøkt bue bak egen keeper på et innlegg fra Blackburns David Dunn.

Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget, og West Bromwich måtte for 21. gang på rad innse at de ikke klarte å holde nullen.

Nydelig 2-0-scoring
Klubben, som har rykket opp og ned fra Premier League nesten fast siden 2003, har på den annen side ikke en aller verst scoringsstatistikk med 29 mål.

Men Blackburn har bedre med sine 31. Det siste av dem kom ved unggutten David Hoilett.

20-åringen fra Canada satte inn sitt første seriemål da han fastsatte til 2-0 mot WBA.

Og for en måte å åpne scoringskontoen på!

Gamst Pedersen sendte av gårde en lobb til Nikola Kalinic, som brukte brystet til å legge opp til Hoilett. Høyrevingen tok med seg ballen innover i banen og kruttet til fra 18 meter. Ballen havnet midt i målet, men hadde en bane like uforutsigbar som formen til Fernando Torres, og Boaz Myhill hadde ikke sjanse til å redde nok et baklengs for Albion.

Blackburn klatrer
Bortelaget kunne og burde ha fått med seg en scoring fra Ewood Park, men dommeren unnlot å dømme straffe da Peter Odenwingie ble taklet stygt av Martin Olsson på 16-meterstreken. WBA fikk isteden frispark, som endte rett i Rovers-muren og dermed i ingenting.

Blackburn avsluttet kampen med noen gode målsjanser, men kampen endte 2-0.

Tabellmessig betyr dette følgende:

Blackburn klatret helt til sjuendeplassen, poenget foran Newcastle, Bolton og Stoke, som alle har en kamp mindre spilt, men hele seks poeng bak Sunderland på sjetteplassen.

West Bromwich vaker like bak Fulham på 14.-plassen, men har bare tre poeng ned til streken og Wigan.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag