Gå til sidens hovedinnhold

Her scorer Torres for Chelsea

Men i bakgrunnen har mannen i rødt allerede løftet flagget...

WEST BROMWICH - CHELSEA 1-3:

Fernando Torres ble dømt nord og ned av samtlige engelske medier etter Chelsea mesterligatap for Manchester United på tirsdag.

- Send ham på ferie til Spania, var Daily Mails Martin Samuel klare råd, mens Oliver Holt i Daily Mirror mente at spanjolen fikk manager Carlo Ancelotti til å framstå som en tulling.

Og lørdag tok nevnte Ancelotti grep.

Riktignok var ikke Torres sendt hjem på ferie, men den tidligere Liverpool-spissen måtte pent ta til takke med benkeplassen da Chelsea gjestet et fremadstormende West Bromwich på The Hawthornes.

Det skulle betale seg for Chelsea, selv om londonlaget åpnet med startvansker i lørdagens kamp.

Farlig Drogba
West Bromwich var nemlig det beste laget i åpningsminuttene, og et drøyt kvarter ut i kampen tok vertene en overraskende, men velfortjent ledelse da Peter Odemwingie elegant chippet ballen over Petr Cech i Chelsea-buret.

Men da våknet bortelaget, og det er bare å undre seg over hvorfor en spiller som Didier Drogba ikke fikk tillit fra start i den viktige Champions League-matchen mot Manchester United på tirsdag.

For ivorianeren var en av hovedgrunnene til at Chelsea på tross av kalddusjen kunne gå til garderoben med en komfortabel ledelse halvveis ut i kampen.

Bare fem minutter etter 1-0-scoringen svarte nemlig Chelsea. Vertenes keeper Scott Carson hadde ingen heldig inntreden da han kastet seg etter Florent Maloudas innlegg, uten å få noe annet enn et par fingre på ballen. Touchen forstyrret Nicky Shorey, som leverte en lumpe av en avklaring rett i beina på Drogba.

Spissen nølte ikke, og takket med å dunke kula hardt inn i nettet.

Kontring ut fra læreboka
Heller ikke på 2-1-scoringen kort tid etterpå var Carson helt patent. Igjen var Drogba frampå, da han løsnet ett skudd etter å ha dratt av seg flere WBA-spillere.

Carson burde ikke hatt store vanskeligheter med å rydde ballen unna til hjørnespark, men returen gikk i stedet rett ut i området hvor Salomon Kalou lusket rundt. Drogbas landmann satte ballen iskaldt via stolpen i lengste hjørne, og kampen var snudd.

De neste 20 minuttene var Chelsea det beste laget uten at det ble flere mål av det - ikke før i omgangens siste ordinære minutt.

Didier Drogba (hvem ellers?) vant ballen på egen banehalvdel, og spilte fram Florent Malouda på kanten. Sistnevnte leverte ballen 45 grader ut til Frank Lampard, som avsluttet den vakre kontringen ved å plassere ballen i nærmeste hjørne.

- Viktig for Torres å score
Og da var kampen i realiteten avgjort.

Chelsea ledet an i andre omgang, hadde ballen i tverrliggeren, satte Scott Carson på flere prøver - men flere mål ble det ikke, ettersom heller ikke West Bromwich klarte å utnytte sine muligheter.

Fernando Torres erstattet Drogba med åtte minutter igjen å spille av ordinær tid, og spanjolen kom umiddelbart i rampelyset. Mickael Essien spilte spissen gjennom, og Torres rundet keeper og satte ballen i tomt mål - for kun å bli avblåst for offside.

Det var en korrekt avgjørelse, ettersom Torres var noen millimetere på gal side av forsvarslinja.

- Jeg så ikke om det var offside, men om han var onside var det uheldig for ham. Det var viktig for ham å score, kommenterte manager Carlo Ancelotti ovenfor Chelseas nettsider etter kampen.

- Som manager må jeg tenke på laget og ikke bare en spiller, sa Ancelotti videre på spørsmål om hvorfor Torres fikk så liten spilletid som han gjorde.

Spissen måtte gå målløs av banen igjen, men Chelsea tok tre poeng som i det minste ser ut til å sikre Champions League-deltakelse neste år.

Ned til Tottenham på femteplass er det nå åtte poeng, mens Arsenal på andreplass bare er poenget foran Chelsea med en kamp til gode. Avstanden opp til Manchester United ser for stor ut, med åtte poeng opp til Alex Fergusons menn.

Viktige bunnkamper
West Bromwich på sin side må innse at det fortsatt kan bli en nervepirrende avslutning på sesongen, med seks poeng ned til nedrykksstreken.

Lørdag tok Blackpool et nytt steg mot degradering da tabellnabo Wigan enkelt vant 3-1 på Bloomfield Road. Det førte sistnevnte over streken, mens Blackpool på sin side forsvant motsatt vei.

Morten Gamst Pedersen fikk under halvtimen for Blackburn da de blåhvite tapte 2-0 for Everton, og Gamst og lagkameratene er nå farlig nær et nedrykk. Bare to poeng skiller laget fra Blackpool på 18.-plass.

Det kunne sett enda verre ut for Blackburn om West Ham hadde tatt tre poeng mot Aston Villa. Men etter en tidlig hjemmescoring utlignet Darren Bent for gjestene fra Birmingham, og en scoring fra Gabriel Agbonlahor på overtid sikret at alle de tre poengene havnet hos Aston Villa.

De fleste kampene på lørdag involverte i det hele tatt nedrykksstriden, og Birmingham fikk et etterlengtet pust med 2-0-seieren over Sunderland.

Sjekk tabell og kampfakta på venstre side over!

HTML EMBED
Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken