Her scorer Zuccarello i NHL-debuten

Foto: Paul Bereswill (AFP/Scanpix)

- Han var virkelig god, sier Rangers-trener Tortorella, som likevel sender Mats Zuccarello Aasen tilbake til AHL.

24.12.10 14:20

NEW YORK RANGERS - TAMPA BAY LIGHTNING 3-4 (e.s.f.):

Det har tatt sin tid, men nå er Mats Zuccarello Aasen endelig i gang i NHL. Natt til julaften ble han den sjuende nordmannen i historien med spill i verdens beste ishockeyliga.

Zuccarello Aasen (23) gikk inn i rekke med Derek Stepan og Brandon Dubinsky da New York Rangers-trener John Tortorella ga ham tillit, og fikk nesten 18 minutter på isen mot Tampa Bay Lightning.

Nordmannen scoret også et artistisk mål da han fikk sjansen i straffeslagkonkurransen, som Rangers likevel tapte.

Klikk her for å se straffemålet

Umiddelbart etter kampen fikk Zuccarello Aasen likevel den brutale beskjeden om at han umiddelbart sendes tilbake til farmerlaget Connecticut Whale i AHL.

- Høye karakterer
Men det betyr ikke at trener Tortorella ikke var fornøyd med innsatsen. For ifølge Rangers' offisielle hjemmeside, ble treneren imponert av sin norske debutant.

- Jeg gir gutten høye karakterer, sier Tortorella.

- Du kan se hans kreativitet og hans ferdigheter. Hans ferdigheter er noe dette laget trenger mens vi fortsetter byggeprosessen.

- Han var virkelig god, oppsummerer treneren.

Zuccarello: - Nervøs
Slik beskrevier Matds Zuccarello Aasen selv debuten overfor klubbens hjemmeside.

- Jeg var ganske så nervøs og tenkte litt for mye, men etter hvert fant jeg meg mer og mer til rette. Kampen var ok for min del. Jeg fikk mye hjelp fra Dubi og Averry og andre som fortalte meg hva jeg skulle gjøre. Det er jeg glad for, sier 23-åringen.

At han nå sendes tilbake til AHL, henger sammen med at Marian Gaborik kommer tilbake etter skade. Zuccarello Aasen kan imidlertid være raskt tilbake i Rangers,

- Jeg snakket akkurat med ham og fortalte ham at han spilte en veldig god kamp, men at han må reise tilbake for å spille kamp den 26. desember. Og han vil spille, sier Tortorella, som erkjenner at han må tenke nøye igjennom hvordan Zuccarello Aasen skal matches i tiden framover.

PS. 18.200 tilskuere så nattens kamp i Madison Square Garden i New York.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.