RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump YouTube

Her segner nordmannen om etter krasjen

Sist oppdatert:
Anders Kjær står uten bil etter den kraftige smellen.

Krasjen i 300 Lakes Rally i Litauen, endte med et brak for Anders Kjær fra NMK Larvik. To dager etter den kraftige smeller en nakken stiv og håndleddet sårt. Rallybilen er ødelagt, og hvor mye som kan reddes av den, er uklart.

Se video av krasjen lenger ned i saken.

Tre uker før nest siste NM-runde i rally 2013, står Kjær derfor uten bil. I formiddag fikk han gladmeldingen om at rallyvenner har startet kronerulling for å sikre han tittelen. Det er allerede opprettet en innsamlingskonto.

- Imponerende at folk tar initiativ, sier en glad Kjær til ØP.

Han understreker at han langt fra sutrer etter det som har skjedd, men at han er mer enn lysten på å ta NM-tittelen etter en fantastisk sesong bak rattet sammen med kartleser Veronica Engan.

- Jeg er avhengig av hjelp nå for at det skal gå. Jeg er godt på minussiden allerede. Jeg har ikke flere midler, sier Kjær.

Denne saken er levert av Østlands Posten.

Bilen stupte og gikk rundt
Det var lørdag på den nest siste etappen at det gikk galt da Kjær suste over et hopp som var lagt inn i løypa. Team Kjær hadde verken informasjon om hvor hoppet skulle være, hvor høyt det var, eller hvordan det så ut. I 150 kilometer i timen på femte gir så Kjær ei svart plate i løypa og bremset kraftig ned. Det var for sent og bilen stupte etter hoppet og gikk rundt.

Ut tumlet både Kjær og Engan og på videoen ser man at Kjær segner om. Selv har han sett krasjen mange ganger de siste dagene, men videoen som ØP har lagt ut har han unngått. Kjær har gitt tillatelse til at ØP viser det dramatiske videoklippet.

- Jeg har ikke sett den videoen selv. Jeg føler ikke behov for å se meg selv falle i bakken, men krasjen har jeg sett mange ganger, forteller han.

Verken Kjær eller Engan ble alvorlig skadet.

Slik så det ut da Kjær og Engan krasjet i Litauen:

- Et av mine bedre løp
I løpet lørdag kjørte han godt før den dramatiske rullen.

- Det er et av de bedre løpene jeg har kjørt, mener han.

Før den nest siste runden i NM, Rally Telemark, som går den 31. august, leder Kjær klassen for tohjulsdrevne biler. Kjær har 124 poeng, mens Steve Røkland fra NMK Gardermoen ligger på 2. plass med 83 poeng. Deretter følger flere konkurrenter på 80 og 78 poeng. En seier i NM gir 30 poeng. Det gjenstår to NM-runder, både i Telemark og i Hedmark den 21. september.

- Det er flere som kan ta det, påpeker Kjær.

Les flere saker på op.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere