Gå til sidens hovedinnhold

Her ser du en brennhet 19-åring

Arsenal, Tottenham og Manchester City følger nøye med.

De som daglig leser Nettavisens ryktespalte fra engelsk fotball, har helt sikkert merket seg navnet Lewis Dunk. Unggutten har hatt for vane å dukke opp i spalten med jevne mellomrom.

19-åringen spiller til daglig for Championship-klubben Brighton & Hove Albion og blir spådd en lysende framtid. Flere Premier League-klubber skal følge nøye med på stopperen.

Ifølge Sky Sports skal både Arsenal, Tottenham og Manchester City hatt speidere på plass, da Dunk var i aksjon for sin klubb mot Milwall tirsdag kveld.

Spurs og Arsenal
Unggutten kapret en plass i midtforsvaret til Brighton i starten av den inneværende sesongen på grunn av skader, og i tospann med kaptein Gordon Greer, har han virkelig slått ut i full blomst.

Dunk har vært på banen i elleve ligakamper denne sesongen, samt to ligacupkamper. Før han fikk sjansen i høst, hadde han totalt spilt ni kamper for klubben siden 2009.

Tottenham gikk glipp av Boltons Gary Cahill i sommer og skal nå se etter andre alternativer. Spurs-trenerne Joe Jordan og Clive Allen var begge på plass for å følge Dunk tirsdag.

White Hart Lane-klubben må imidlertid belage seg på konkurranse fra unggutthungrige Arsenal. Sjefsspeider Steve Rowley var også til stede på The Den i Milwall.

Arsenals noe vaklende forsvar denne sesongen skal være en bekymring for Gunners-sjef Arsène Wenger og franskmannen skal ha bedt Rowley om en detaljert rapport på Brighton-spilleren.

Også Manchester City skal ha hatt speidere på plass tirsdag, skriver Sky Sports, og selv om Brighton-manager Gus Poyet helst vil beholde talentet, kan ting begynne å skje allerede i januar.

Tidligere har også Chelsea og Aston Villa blitt koblet med den unge stopperen.

- Hodet på rett plass
Brighton-kaptein Gordon Greer har lang fartstid fra spill på balløya - har vært innom klubber som Blackburn, Swindon, Doncaster og Kilmarnock - og han har latt seg imponere av Dunk.

30-åringen har bare lovord å komme med når et gjelder hans unge stoppermakker.

- Dunky har vært helt fantastisk siden han kom inn. Da jeg var ung, synes jeg det var vanskelig å prestere jevnt, men Lewis har gjort det så langt denne sesongen, sier Greer til BBC.

- Det må være vanskelig for en unggutt å holde beina plantet på jorden, men til 19-åring å være har Dunky hodet på rett plass. Vi er flinke til å oppmuntre ham på trening, sier stopperen.

Greer er ikke i tvil om at Dunk har det som skal til for å ta steget opp til Premier League.

- Om han fortsetter slik han har gjort den siste tiden, er jeg sikker på at han vil få sjansen på et høyere nivå, avslutter Greer.

PS. Det omtalte oppgjøret mellom Milwall og Brighton endte for øvrig 1-1. Craig Noone scoret for Brighton, mens tidligere Arsenal-spiller Jay Simpson scoret for hjemmelaget.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett