*Nettavisen* Sport.

Her ser du en rå dame!

Foto: Reuters/Scanpix

Lindsey Vonn (24) er den beste dama i verden.

09.02.09 21:49

Det fantes ikke større favoritter i noen øvelser i VM i alpint enn Lindsey Vonn i kvinnenes utforrenn. Rennet ble utsatt på grunn av tåke søndag, men arrangørene kunne like gjerne gitt den amerikanske jenta gullet med en gang.

Hun har allerede vunnet elleve verdenscuprenn i utfor, til tross for at hun bare er 24 år gammel, og hun har vært på pallen i 15 av sine 18 siste verdenscuprenn i denne disiplinen. Den dårligste plasseringen på disse 18 rennene er en femteplass.

Suveren seier
Mandag vant hun som ventet også VM-gull i Val d'Isere, da kvinnenes utfor endelig ble avviklet i de franske alpene.

Vonn var 52 hundredeler foran sin nærmeste utfordrer, sveitsiske Lara Gut, mens Nadia Fanchini fra Italia ble nummer tre, slått med 57 hundredeler av jenta fra Vail i Colorado.

Lindsey, som bar etternavnet Kildow inntil hun giftet seg med Thomas Vonn i september 2007, gikk også til topps i den første VM-øvelsen, super-G. Dermed har hun klatret én plass opp fra forrige VM i både utfor og super-G. Under VM i svenske Åre i 2007 tok hun sølv i begge disiplinene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Mitt største mål er å vinne utfor, for det er min favorittdisiplin. Det vil bety mye for meg, skrev hun i bloggen på sin hjemmeside etter gullmedaljen i super-G.

Gullkandidat i slalåm
Sin dominans i fartsdisiplinene til tross, Lindsey Vonn er heller ingen sinke i de mer tekniske øvelsene slalåm og storslalåm. Hun vant verdenscuprenn i slalåm både i finske Levi før jul og i tyske Garmisch-Partenkirchen i slutten av januar, og fem ganger denne sesongen vært blant de ti beste i storslalåm.

- Målet mitt før dette VM var å vinne ett gull, sier Vonn.

Hun bør være ganske fornøyd nå, med andre ord.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag