*Nettavisen* Sport.

Her ser du et norsk slalåmlyspunkt

Foto: Trovati Alessandro/SCANPIX

Lars Kristian Haugen eneste nordmann som fikk kjøre finaleomgangen.

08.12.11 21:31

Torsdag kveld var det duket for slalåmrenn i Beaver Creek i USA.

Første omgang ble imidlertid en stor nedtur for de norske utøverne.

Bare én til finalen
Fire nordmenn stilte til start, men ingen imponerte nevneverdig og bare én kvalifiserte seg til finaleomgangen.

Slalåm er ikke favorittgrenen til Norges beste alpinist, Aksel Lund Svindal, og nettopp det kom tydelig fram i Beaver Creek torsdag.

Kjeller-gutten leverte svak kjøring og noterte tiden 57,50 sekunder. Det holdt til en 40.-plass av de totalt 59 startende.

- Jeg får ikke være for oppspilt. Det er tidlig i sesongen, og de viktigste rennene gjenstår. Jeg er nødt til å være på hev hele tiden framover, sier Lund Svindal til NTB.

En liten opptur for Lund Svindal var at han fortsatt leder verdenscupen sammenlagt, til tross for den svake innsatsen i slalåmen.

Haugen beste norske
Kjetil Jansrud startet først av de norske, som nummer 31, men heller ikke han leverte i slalåmløypa. Jansrud fikk tiden 57,14 sekunder og ble nummer 36 i første omgang.

- Jeg har hatt problemer med et kne under oppkjøringen til denne sesongen og har ikke fått trent slalåm. Det straffer seg på slik aggressiv snø som det er her i Beaver Creek, sier han til NTB.

Den eneste nordmannen som gikk videre til andre omgang var Leif Kristian Haugen. 24-åringen gjorde god innsats og fikk tiden 56,58 sekunder i første omgang. Det holdt til 25.-plass.

Haugen leverte også bra i andre omgang og fikk totalt tiden 1.52,15. Dette holdt til en 21.-plass.

Unggutten Jonathan Nordbotten debuterte i verdenscupen torsdag, men kjørte ut allerede i første omgang.

Kostelic til topps
Marcel Hirscher kjørte best av samtlige i første omgang og noterte tiden 54,50 sekunder, fulgt av Ivica Kostelic fra Kroatia og Cristian Deville fra Italia på delt andreplass.

I finaleomgangen var det imidlertid Kostelic, som vant verdenscupen sist sesong, som dro det lengste strået og vant med tiden 1.50,20.

Dette var kroatens 12 verdenscupseier i slalåm og hans 19. totalt.

Cristian Deville ble nummer to i konkurransen, 14 hundredeler bak Kostelic. Dette var italienerens første pallplassering i verdenscupen. Marcel Hirscher ble til slutt nummer tre.

Se komplett resultatliste her!

Nettavisen fulgte slalåmrennet LIVE:

9359

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.