RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ser Sir Alex den «nye» Rooney

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
- Han har blitt langt mer moden, sier skotten.

Lørdag er det duket for storoppgjør i London. Manchester United møter Barcelona til Champions League-finale i den engelske hovedstaden.

Det blir et oppgjør mellom to lag som nylig har blitt seriemestere i sine respektive hjemland og to lag som begge har vært i toppsjiktet i europacupen i mange år.

United og Barcelona møttes også i finalen for to år siden. Den gang var det katalanerne som trakk det lengste strået, etter mål av Samuel Eto'o og Lionel Messi.

Kameruneren er ikke lenger en del av Barcelona-laget, men Messi har vært en åpenbaring for spanjolene denne sesongen. 11 ganger har han funnet nettet i Champions League.

- Vi er mer modne
United-manager Sir Alex Ferguson er fullt klar over at det spanske laget besitter store kvaliteter, men på fredagens pressekonferanse minnet han på at også hans lag har jokere.

- Vi har mange spillere som er langt mer modne nå, enn for to år siden. For eksempel Wayne Rooney, han har kommet langt siden 2009, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

- Men dette gjelder også andre spillere på laget. Disse gutta som sitter ved siden av meg her (Ferdinand og Vidic), er også helt avgjørende for oss, sier skotten.

Barcelona er av de fleste regnet som favoritter, men alle som kjenner Ferguson, vet at han vil gjøre alt i sin makt for å overliste katalanerne lørdag.

- Om vi presterer slik vi skal, så har vi en god mulighet. Jeg tror spillerne setter pris på å spille på dette nivået, sier manageren.

- Men Barca har selvfølgelig fantastiske kvaliteter i laget og jeg tror vi vil merke det. Jeg tror det kommer til å bli en veldig bra fotballkamp, sier skotten.

Hyller Guardiola
Fotballfans verden over har vært vitne til en rekke gode Champions League-finaler, med mye nerve og spenning, de siste årene, men Ferguson tror lørdagens kamp vil ta kaka.

- Alt kan skje. Det kan bli mange mål og mye spenning. Forhåpentligvis går det vår vei, sier United-sjefen.

- Det kan bli den beste finalen på ti år. Jeg tror ingen kan stille spørsmålstegn ved at spillerne på de to lagene ønsker å angripe.

Den rutinerte skotten har vært med på det meste som manager, langt mer enn Barcelonas Josep Guardiola, men skotten er likevel full av lovord om den spanske treneren.

- Det mest imponerende ved Pep Guardiola er at han er såpass ung og kom til klubben og på mange måter forandret måten den spilte på, forteller han.

- Han har gjort laget mye mer rutinert, siden de slo oss i Roma. Han har selv spilt for Barca, og det hjelper. Klubben har hatt mange nederlandske trenere, så Pep har slått et slag for spanjoler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere