RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Ap

Her setter hun Johaug på plass

Sist oppdatert:
To norske på pallen i Gällivare.

Therese Johaug banket Marit Bjørgen og de andre konkurrentene på Beitostølen forrige helg.

Lørdag var det klart for sesongåpning i verdenscupen i langrenn i svenske Gällivare. I forkant av løpet var det knyttet spenning til om Johaug kunne forsvare forrige helgs meget overbevisende prestasjon.

Men det var Marit Bjørgen som vant åpningsløpet lørdag, 12 sekunder foran Johaug, og dermed fikk hun sin revansje etter forrige helgs nederlag.

Den største rivalen til de norske jentene, Justyna Kowalczyk, hadde en dårlig dag på jobben og endte på en skuffende 27.-plass.

- Var nervøs før start
- Jeg ville gå hardt ut og hadde åtte sekunders ledelse etter to kilometer. Jeg presset hardt på slutten også. Jeg følte meg bedre enn forrige helg og hadde veldig gode ski, uttalte Bjørgen til NRK.

- Jeg hadde veldig lyst til å gå fort på ski i dag, men var spent på om kroppen ville være med. Det var litt bedre enn forrige helg. Jeg er veldig fornøyd med løpet og en god verdenscupstart.

Bjørgen uttalte også at hun ble litt nervøs når det begynte å snø like før start..

- Jeg var redd for at de andre skulle få bedre forhold enn meg.

Strålende fornøyd
- Jeg har aldri tidligere vært på pallen i et åpningsløp i verdenscupen, så jeg er strålende fornøyd med dagens løp. Det var en helt annen løype enn på Beitostølen, ikke helt skreddersydd for meg, men jeg synes jeg takler det på en god måte. Det er ikke bittert at Marit slo meg., sa Johaug til NRK.

Thomas Alsgaard hadde bare lovord å si om jenta fra Dalsbygda.

- Det er ingen tvil om at hun nå holder et jevnt, høyt nivå og går veldig godt teknisk.

Justyna Kowalczyk skuffet stort lørdag.

- Jeg hadde ikke de store forventningene ettersom vi vet at hun har slitt i sesongåpningen tidligere. Hun har en teknikk som krever ganske mye av henne, og det vil ta tid før den sitter som den skal, uttalte Alsgaard til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere