Gå til sidens hovedinnhold

Her setter Jens (41) Premier League-rekord

Arsenals gullhåp lever fremdeles etter veteranens smått sensasjonelle comeback.

BLACKPOOL - ARSENAL 1-3:

Den 4. mai 2008 spilte Jens Lehmann det de fleste trodde ville være tyskerens siste kamp for Arsenal, da han kom inn for Lukasz Fabianski som innbytter de siste 20 minuttene.

Den rutinerte målvakten fikk stående applaus da han forlot banen. Deretter gikk turen til tyske Stuttgart.

Tok over rekord
Tidligere denne sesongen fikk imidlertid londonklubben to av sine målvakter skadet, og da så manager Arsène Wenger sitt snitt til å hente ringreven tilbake, som en midlertidig løsning.

De færreste hadde vel likevel trodd at keeperen igjen ville bli å finne på banen i Premier League, men søndag startet han mot Blackpool, på grunn av en skade på Manuel Almunia.

Dermed tok tyskeren også over rekorden som den eldste utlendingen som har spilt i Premier League siden oppstarten i 1992.

41-åringen overtok rekorden fra en annen keeperkollega, Manchester Uniteds veteranburvokter Edwin van der Sar. Den 40 år gamle nederlenderen satte rekorden så sent som i mars.

Søndagens opptreden i Arsenal-drakten var også Lehmanns 146. ligakamp for londonlaget, og hans totalt 200. kamp mellom stengene for Arsenal.

Arsenal fikk mye rom
Det skulle også bli et gledelig gjensyn med toppdivisjonen på balløya for tyskeren.

Et hardt presset Arsenal var nesten nødt til å sikre tre poeng borte på Bloomfield Road, for å ikke sakke helt akterut i kampen med United om ligagullet.

Og etter en frisk start på kampen, var det etter hvert gjestene som festet et grep om det hele og tok godt vare på de rommene som Ian Holloways menn bød på.

Da matchuret passerte 18 minutter sørget Abou Diaby for ledelse, etter flott angrepsspill. Robin van Persie lurte offsidefellen og la perfekt inn foran mål. Ved bakre stolpe kom Diaby på løp og kunne enkelt sette ballen forbi Richard Kingson i Blackpool-målet. Forsvarsspillet til vertene var imidlertid langt fra patent da Arsenal tok ledelsen.

Tigersprang av veteranen
Og vondt skulle fort bli verre for Blackpool, som kjemper en desperat kamp om å overleve i Premier League.

Et kjapt innkast havnet hos Jack Wilshere, som slo vakkert igjennom til Emmanuel Eboue. Ivorianeren banket inn sitt første ligamål på over to år, uten å vise nåde.

Arsenal fortsatte å dominere etter de to scoringene og skapte en rekke store sjanser utover i omgangen. Samir Nasri, Robin van Persie og Abou Diaby kunne alle økt ledelsen.

Og så var det denne Lehmann, da. På overtid fikk Blackpool sin største sjanse i første omgang, men tyskeren var ikke det gavmilde hjørnet. Et innlegg fra Luke Varney havnet hos DJ Campbell, som avsluttet. Lehmann var først på vei i feil retning, men viste at reaksjonene fortsatt holder mål, og stoppet ballen på streken, før forsvaret beinet unna.

Gikk i strupen på Gunners
Etter at Arsenal hadde dominert de første 45 minuttene på Bloomfield Road, var det vertene som gikk hardt ut i andre omgang og fikk raskt uttelling.

Ballen ble tredd igjennom til Campbell, som dro seg inn i feltet og forbi Lehmann. Veterankeeperen la spissen i bakken, men Steven Taylor-Fletcher var våken og satte den løse ballen i mål.

Og hjemmelaget fortsatte. Like etter kom målscorer Taylor-Fletcher på ny i fokus, da han ble lagt i bakken av stopper Laurent Kocielny. Her hadde det ikke vært mye å si på om dommer Lee Mason hadde tatt fløyten til munnen og blåst straffe. Det gjorde han imidlertid ikke.

Keith Southern fikk også muligheten til å ordne 2-2, nok en gang etter at Taylor-Fletcher hadde vært involvert i forkant, men midtbanemannen headet utenfor fra svært god posisjon.

van Persie satte punktum
I stedet for at Blackpool skulle få sin utligning, var det Arsenal som igjen skulle gi en effektiv leksjon i kontringsfotball.

Etter 76 minutter fant Francesc Fabregas lagkamerat Theo Walcott med en god pasning, og den raske vingen fant Robin van Persie. Nederlenderen punkterte langt på vei kampen, da han satte inn 3-1.

Da Jens Lehmann med noen minutter igjen, vartet opp med en god redning, ble det helt klart at alle tre poengene vill bli med hjem til London.

Dermed lever håpet om ligagull fortsatt for Arsène Wengers menn. Med én kamp mindre spilt enn Manchester United, ligger laget sju poeng bak serielederen.

De to lagene møtes til det som fort kan bli en helt avgjørende kamp 1. mai.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken