RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her signerer Zuccarello for Koss

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Dette er veldig viktig for meg.

NEW YORK (Nettavisen): Midt i forberedelsene til sluttspillet i NHL, tar Mats Zuccarello seg tid til å bli med på laget til Johann Olav Koss i Right To Play.

25-åringen fra Løren i Oslo er blitt en stjerne i New York Rangers og ønsker å bruke denne statusen på en positiv måte. Det viser han med opprettelsen av Zuccafondet og nå viser han det igjen, ved å slutte seg til Right To Play.

- Hvis jeg kan bidra på en måte, være en rollemodell, så er det veldig viktig for meg. Jeg er veldig glad i barn og ungdom og er opptatt av at alle skal ha det bra, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Jeg har hatt flaks
Dette er motivasjonen for at han har takket ja til å bli ambassadør for den veldedige organisasjonen som den norske OL-helten Johann Olav Koss fant inspirasjonen til i 1993, under et møte med fattige barn i Eritrea.

Frank Lampard, Mark Cavendish, Aksel Lund Svindal og Suzann Pettersen er bare noen av de over 300 idrettsutøverne som 20 år senere er med på laget til Koss.

Nettavisen er invitert med når Zuccarello undertegner sin avtale.

- Jeg vet ikke selv hvordan det er å ha det vondt. Jeg har hatt veldig flaks med min oppvekst, jeg har hatt familien min nær, forteller Zuccarello.

Én million barn
Koss ønsket selv å være til stede under kontraktsigneringen, men er opptatt på annet hold i Nord-Amerika.

Kevin Taylor - som er visepresident for filantropi i Right To Play og selv er en ivrig NHL-fan - har med glede tatt på seg oppgaven med å ønske New York Rangers' nummer 36 velkommen til Right To Play.

- Vi er veldig takknemlige for at du vil være med oss og hjelpe til. Du vil få se hvor stor effekt programmene, lekene og aktivitetene våre har - det er det ganske bemerkelsesverdig. Vi bruker veldig mye tid i felten og passer på at barna får muligheten til å leke, forteller Taylor.

Right To Play jobber for tiden med én million barn minst to ganger i uka.

- Vi er i ferd med å starte jobben med å doble dette til to millioner i uka. Du blir med på laget på et tidspunkt hvor vi trenger alle ambassadører vi kan få tak i for å nå dette målet, sier Taylor til Zuccarello.

Både USA og Norge
I en e-post til Nettavisen forteller Johann Olav Koss at han er svært fornøyd med at Zuccarello vil være med.

- Det er utrolig gledelig, og flott at han blir med nå når karrieren er på topp. Han viser at han bryr seg om de som trenger det mest, sier Koss.

Han gleder seg til å jobbe med hockeyprofilen. Ikke for å se hvem som er best til å gå på skøyter, men for å bringe lek og idrett til barn i vanskeligstilte land.

- Vi gleder oss til å ønske Mats velkommen til et feltprosjekt støttet av Norad og norske bidragsytere, så han kan se med egne øyne den effekten idrett og lek har på barn i vanskelige miljø. Vi vil jobbe sammen med Mats for å øke oppmerksomheten til Right To Play både i USA og Norge, sier Koss til Nettavisen.

Ambassadørkollegaer
Allerede denne uka skal Mats Zuccarello møte en annen ambassadør for Right To Play. Møtet med Alexander Ovetsjkin handler imidlertid om noe helt annet, nemlig en plass i andre runde av NHL-sluttspillet.

Ovetsjkin er den store stjernen i Washington Capitals, som er motstanderen til New York Rangers i første runde. Best-av-sju-duellen starter førstkommende torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere