For et par dager siden lakk nyheten om at Mark Cavendish skulle kjøre Paris-Tours.

Svært få ble overrasket over å se at briten valgte seg ut dette rittet til å vise frem sin nyvunnede regnbuetrøye i akkurat dette rittet, som ofte kalles spurternes klassiker.

Selv om det aldri ble bekreftet at dette skulle bli HTC-rytterens første konkurranse iført regnbuetrøyen, var det mange som antok det, da han ikke er en del av HTCs tropp i Tour of Beijing, samtidig som det ikke arrangeres mange store ritt før den franske klassikeren.

Les også:Slik planla de Cav-gullet

Det eneste reelle alternativet virket til å være Paris-Bourges, som kjøres tre dager før Paris-Tours.

Fredag kom så meldingen om at Mark Cavendish har valgt å stille til start i Paris-Bourges. Det var først den anerkjente franske avisen l’Equipe som meldte dette, før velonation fikk nyheten bekreftet fra ansatte i HTC.

Dermed blir torsdag 6. oktober 2011 en merkedag i britisk sykkelsport. For når Mark Cavendish triller ut fra startområdet i Paris, vil han være den første briten siden Tom Simpson (i 1965) som konkurrerer i sykkelfeltets mest prestisjefulle mestertrøye.

Les også:Dette burde Cavendish aldri gjort

De to siste årene har Paris-Bourges blitt vunnet av spurterne Anthony Ravard og Andre Greipel. Det er derfor godt mulig at Cavendish sikrer seg sin første seier i regnbuetrøyen på første forsøk.

PS: Det er fortsatt uklart om det finnes flere ritt på høstprogrammet til Cavendish, eller om tar seg en velfortjent ferie etter Paris-Tours.