Her skal Tora skyte, men i siktet ser hun ingenting

Foto: Gero Breloer

Skiskytterdronninga fikk plutselig en ekstra ting å tenke på.

12.02.14 12:40

SOTSJI (Nettavisen): Ingen kunne gjøre noe med hviterussiske Darja Domratsjeva under kvinnenes 10 kilometer jaktstart i Sotsji-OL på mandag.

Tora Berger tok sølv, men etter rennet kunne hun avsløre at hun hadde havnet midt oppe i dramatiske omstendigheter ved første skyting.

Urent sikte
Da Berger la seg ned for å skyte, hadde nemlig noe skjedd med siktet.

Resultat: Tora så inn i mørket da hun skulle skyte.

- Det var grått i siktet på første skyting. Jeg hadde snø eller is der som jeg ikke helt klarte å få bort. Jeg tapte litt på det, men jeg vet ikke hvor mye. Jeg havnet et stykke bak, så det var helt sikkert noen sekunder, sier Berger til Nettavisen og resten av pressekorpset.

- Jeg prøvde å blåse det vekk og så forsøkte jeg å ikke stresse. Det fungerte tydeligvis bra, for jeg traff jo blinkene. Men jeg så veldig uklart i siktet. I starten så jeg ingenting, forklarer sølvvinneren.

- Stresset
Berger er klar på at hendelsen satte en liten støkk i henne.

- Jeg var litt stresset og tenkte litt på det. Jeg ble litt defensiv av at jeg havnet litt bak og fikk en dårlig start. Men så tenkte jeg at jeg må glemme dette og se framover. Det gjorde jeg etter den første bakken, sier Berger.

Sølvet er Tora Bergers andre OL-medalje, etter gullet på 15 kilometeren under OL i Vancouver for fire år siden.

Da hun ble spurt om medaljen gjorde noe med avgjørelsen hennes om å legge opp etter sesongen, sa hun først noe som vekket oppsikt hos de norske journalistene.

- Det er 99,9 prosent sikkert at jeg er ferdig etter sesongen, sa Berger.

Åpner ikke for å fortsette
Men etter drøssevis av oppfølgingsspørsmål, la hun igjen lokk på håpet om at hun fortsetter i skisporet.

- Det blir helt feil å si at jeg åpner for å fortsette, sier hun til Nettavisen.

Berger var tirsdag meget godt fornøyd med å vise framgang fra sprinten.

- Jeg prøvde egentlig bare å gjøre det så bra som mulig. Det var mye positivt å ta med seg fra sprinten, men det tok litt tid å komme i gang. Jeg er en gammel dame, vet du, så det tar litt tid å komme i gang, humrer Berger.

32-åringen tror sølvmedaljen kan hjelpe henne med å slippe seg enda mer løs i resten av lekene.

- Nå har jeg tatt en medalje og trenger ikke tenke noe mer på det. Nå kan jeg tenke på å prestere maksimalt på løpet, sier Berger.

Tilbake på topp
Sølvmedaljen betyr samtidig at Norge igjen troner øverst på medaljeoversikten i OL. Etter dagens fangst står vi med fire gull-, tre sølv- og fire bronsemedaljer. Canada har like mange gull og sølv, men «bare» to bronsemedalje.

Slovenske Teja Gregorin endte på tredjeplass, 42 sekunder bak vinneren.

Ann Kristin Aafedt Flatland hadde en meget god dag på standplass, med feilfri skyting på jaktstarten. Dermed gikk hun seg opp fra 24.- til niendeplass, 1.09,05 bak Domratsjeva. Tiril Eckhoff sprakk mot slutten med fem bom på de to stående skytingene, og endte med det på 24.-plass.

Se fullstendig resultatliste her (ekstern lenke)

MER OL-STOFF:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag