*Nettavisen* Sport.

Her skal Tutta ta sin største triumf

Foto: Scott Halleran (Getty Images)

Det er i alle fall planen.

OL er det største sportsidiot og golfspiller Suzann Pettersen kan tenke seg. Og derfor passer det ekstremt bra at golf for første gang siden 1904 står på programmet i Rio de Janeiro om fire år.

Aller helst ville nok Tutta vært i aksjon i London allerede i år, men hun vet at de neste fire årene kommer til å gå fort.

- Det hadde vært fint å se tilbake på en karriere med et OL-gull. For meg ville det vært det største, det er en drøm som lever i meg, ser Suzann til Nettavisen på telefon fra nettopp Rio.

- Det tar en generasjon
Der er hun denne helgenfor å delta i LPGA Brasil Cup, en uoffisiell turnering på LPGA-touren som arrangeres for å øke interessen for golf i OL-landet.

- For meg er OL-gull stort, men spør du andre golfere kan du få et annet svar. Det er mye tradisjoner i golf, og det er nok mange som vil synes at en majorturnering er større å vinne, sier Tutta, men hun tror at den oppfatningen vil endre seg etter at golf har vært på programmet i OL gjennom flere leker.

- Det tar kanskje en generasjon, så vil det være annerledes. Da vil nok et OL-gull være større, tror 31-åringen fra Oslo, og peker på utviklingen i tennis som etter en lang pause var tilbake på OL-programmet i 1988.

- OL var ikke spesielt stor for tennisspillerne i begynnelsen, men de siste årene har det blitt annerledes, sier Tutta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scott Halleran

Det store målet
Ved siden av kampen om å ligge øverst på verdensrankingen, er OL det store målet for Suzann Pettersen foran resten av karrieren.

- Hvis jeg sitter som 70-åring å skal se tilbake på karrieren, så tror jeg at om jeg har klart å oppnå å bli verdens beste og i tillegg har vunnet et individuelt OL-gull, så kan jeg lene meg godt tilbake å si at jeg oppnådde det jeg ønsket, sa hun til Nettavisen i Det store intervjuet i vinter.

Bare 30 spillere deltar i turneringen på Itanhanga Golf Club. Det er ikke her OL-turneringen kommer til å bli spilt om fire år. Akkurat hvor og hvordan OL-banen skal bygges er fortsatt et lite stridstema i landet der golfinteressen ikke er spesielt stor.

- Golf er ikke like populært her som i mange andre land. Jeg vil gjerne være med på å skape interesse. Jeg føler at det er et lite ansvar vi spillerne har, sier Suzann.

- Trygg som banken
Rio har et rykte på seg for å være en farlig by, men med fotball-VM i Brasil om to år og OL om fire, har myndighetene begynt på et skippertak for å rydde opp. Suzann Pettersen forteller at hun ikke merker noe spesielt til farene som lurer i den brasilianske storbyen. Men så blir hun også godt passet på.

- Jeg føler meg så trygg som banken. Men så sitter jeg også med sikkerhetsvakter i en bil med metertykke vinduer, forteller hun.

Turneringen i Rio spilles lørdag og søndag. Deretter bærer det tilbake til USA for Suzann Pettersen som neste uke skal forsvare fjorårets seier i Sybase Match Play Championship i New Jersey.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.