RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skaper han Wimbledon-feber

Foto: Michael Regan (Getty Images)
Nå tror britene på noe som ikke har skjedd på 75 år. Se hvorfor.

Andy Murray vant mandag den viktigste oppkjøringsturneringen til Wimbledon da han slo Jo-Wilfried Tsonga 3-6, 7-6, 6-4 i Queens-finalen.

- Jeg nøt det. Det var gøy. Jeg uttrykte meg på banen og var avslappet, sa Murray etter seieren.

På veien til seieren vartet skotten opp med et av de mest arrogante og elegante slagene utført i tennishistorien. Etter å ha presset sin franske motstander langt tilbake på banen angrep Murray nettet.

Lekte
Og da han fikk muligheten spilte han like godt en kort, stoppball på kryss av nettet – mellom beina.

Ikke fordi han måtte, men fordi han kunne.

- Du får ikke sjansen til å gjøre det veldig ofte. Jeg ledet 40-0 i gamet. Jeg hadde ikke gått for det om det var 30 like, sier Murray til The Guardian om slaget.

Se kunstslaget her:

Ikke siden Hitler...
Seieren i Queens skaper tennisfeber i London før Wimbledon starter neste uke. For britene er dramatisk underernært på tennissuksess. Den siste briten som vant Wimbledon, eller en Grand Slam-turnering i det hele tatt, het Fred Perry.

Han vant både Wimbledon og US Open i 1936, altså mens Adolf Hitler styrte Tyskland, og før Neville Chamberlain ble britisk statsminister. Totalt står Perry med tre Wimbledon-seirer og åtte Grand Slam-titler.

Siden har bare tre briter vært i Grand Slam-finaler – og ingen av dem har vunnet. John Lloyd tapte Australian Open-finalen for Vitas Gerulaitis i 1977, mens Greg Rusedski tapte US Open-finalen for Pat Rafter i 1997. Andy Murray selv har vært tapende finalist tre ganger – i US Open i 2008 (tap for Roger Federer), Australian Open i 2010 (tap for Federer) og Australian Open i 2011 (tap for Novak Djokovic).

- Føler at jeg vil vinne
Kan Murray ende den miserable tørken? Han tror det i hvert fall selv.

- Jeg stiller i Wimbledon med følelsen av at jeg kommer til å vinne turneringen. Jeg tror ikke man kan delta med noen annen holdning, sier han til BBC.

Du kan følge kvalifiseringen til Wimbledon direkte her nå, og selve turneringen direkte fra neste fra neste mandag: www.24.no

- Jeg føler at jeg spiller god tennis. Jeg må forbedre meg den neste uken, og jobbe med noen ting på vei mot Wimbledon, men jeg må spille min absolutt beste tennis gjennom hele turneringen.

Murray er fjerdeseedet, bak de tre kanonene Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer.

Av det nevnte trekløveret stilte bare Nadal i Queens. Han tapte for Murrays finalemotstander Tsonga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere