Gå til sidens hovedinnhold

Her skriver han historie på hjemmebane

Endelig har det løsnet for en av Danmarks store sykkelhelter.

Da Matti Breschel sto på startstreken på den andre etappen i Post Danmark Rundt torsdag, hadde han ikke vunnet et sykkelritt 3. august 2012.

To dager senere, på ettårsdagen for seieren i Vuelta a Burgos, står han med to seirer. Begge har kommet etter tøffe etapper i hjemlandets største sykkelritt.

- Åndssvakt
Det har også gjort Saxo-Tinkoff-rytteren historisk. Med syv etappeseirer i Danmark Rundt er han nemlig den som har vunnet flest etapper i rittet som ble vunnet av Kurt Asle Arvesen i 2004 og 2007.

- Jeg har fått hull på byllen, sa 28-åringen etter fredagens triumf, i følge feltet.dk.

- Formen er god og laget er helt fantastisk. De støtter meg hundre prosent.

Med tre etapper igjen leder han med seks sekunder på landsmannen Lars Bak. Nå sikter han mot sin første sammenlagtseier i rittet.

- Hvis jeg kan ta tid i dag, kan jeg ta tid i morgen også. Det var åndssvakt at jeg tapte tid på den første etappen, sa Breschel i følge sporten.tv2.dk.

Breschel mener fredagens etappe var en av de tøffeste i rittets historie.

- Det var hardt. Det var nok den hardeste etappen jeg har kjørt i Post Danmark Rundt noensinne på grunn av varmen. Er det ikke den varmeste dagen i Danmark noensinne også?

Tangerer rekord
Tempoen lørdag ettermiddag kommer til å bli Breschels store test. På morgenetappen lørdag kommer han neppe til å tape særlig med tid. Rittet avsluttes så på søndag.

Lørdag kommer også Breschel til å tangere Rolf Sørensens rekord for antall dager i ledertrøyen i rittet. 11 dager satt den tidligere syklisten i gul trøye.

Breschel har hatt en tung sesong og klarte ikke å sette sitt preg på brosteinsklassikerne han i flere år har siktet mot. En 15. plass i Paris-Roubaix og 25. plass i Flandern rundt holder ikke det nivået man en gang forventet av dansken.

Kanskje kommer han nok en gang i form til VM. I 2008 tok han bronse i VM, mens han tok sølvet bak Thor Hushovd i 2010. Veien frem mot noe stort virker i alle fall kortere etter to seirer i Danmark Rundt.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget