RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her slår han spurtkongen

Foto: Miro Kuzmanovic (Scanpix/Reuters)
Sist oppdatert:
Men både John Kristian Dahl og Petter Northug jublet i Davos.

Det var dagen da det ikke gikk helt på skinner for verdens beste sprinter de siste årene, Ola Vigen Hattestad.

Hattestad tok seg videre fra prologen med et nødskrik, men ble slått ut allerede i kvartfinalen på søndagens fristilsprint i Davos.

Men Norge har flere som går fort på ski, og søndag var det endelig John Kristian Dahl sin tur til å stå helt øverst på seierspallen. Sju ganger tidligere hadde han stått på pallen i verdenscupen, men altså aldri helt øverst.

Kvitt Davos-komplekset
Å bli slått i en spurt er ikke dagligdags for Petter Northug, som heller ikke samler på andreplasser. Men søndagens andreplass var likevel ikke som andre andreplasser.

For Northug betyr det nemlig et farvel til Davos-kompleks. Fra før hadde Northug en 19.-plass som beste resultat i Davos, på sprinten i fjor. Lørdag ble han bare nummer 21 på 15 km fri i tynnlufta i Sveits.

Russiske Alexei Petukhov, som vant i Düsseldorf forrige helg, ble henvist til tredjeplass.

Også Øystein Pettersen tok seg hele veien til finalen, og ble nummer fem. Han styrket dermed sitt OL-kandidatur ytterligere, selvfølgelig i likhet med John Kristian Dahl. At Northug skal til OL, har det aldri vært tvil om.

Northug i gult
Søndagens resultater innebærer også at Petter Northug tok tilbake den gule ledertrøya i verdenscupen. Og det er faktisk John Kristian Dahl som følger nærmest, 40 poeng bak Northug.

Verdenscupstillingen kan du studere her (ekstern lenke)

Øvrige norske plasseringer i søndagens renn: 16. Ola Vigen Hattestad, 17. Anders Gløersen, 19. Kent-Ove Clausen, 50. Eirik Brandsdal, 52. Simen Østensen.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere