*Nettavisen* Sport.

Her slår Kristoff til igjen

Foto: Torgeir Strandberg (www.procycling.no)

Denne gangen tok han Edvald Boasson Hagen uten bremser.

16.05.13 18:25

SKIEN (procycling.no): På en forferdelig dag for sykling, tok Alexander Kristoff sin andre etappeseier på rad under Glava Tour.

25-åringen kom som ei kule ut fra den siste 90 graderssvingen 300 meter fra mål. Og grunnen til det, ga han rett etter målgang:

- Bremsene mine funket ikke i den siste svingen. Jeg skulle egentlig ligge bak Edvald og vente på ham. Når det er så glatt og sleipt kan slike ting skje. Da var det bare å håpe at dekkene holdt, sa Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.

Norsk på podiet i Skien
Det gjorde de, og ekstra gledelig var det at Boasson Hagen og 19-åringen Sondre Holst Enger fulgte på de to neste plassene.

Dermed ble det et rent, norsk podium dagen før selve nasjonaldagen.

- Det var helt kanon. Det var det jeg håpet på, at det skulle komme et bra resultat her, sier Holst Enger til TV 2 og fortsetter:

- Det var sinnsykt vanskelig. Jeg hadde ikke bremser igjen, så jeg bremset på metallet. Jeg var bare glad jeg ikke trynet i den siste svingen. Jeg fikk hjulet til Edvald, men jeg klarte ikke å komme forbi, sier unggutten som tok ungdomstrøyen med torsdagens tredjeplass.

Løypa ble kuttet ned
Med mellom seks til sju varmegrader under store deler av dagen, ble den 2. etappen av Glava Tour en ufyselig affære. Rytterne skulle sykle 179 kilometer mellom Kongsberg og Skien, men UCI-komissæren ba arrangøren kutte ut den siste runden i Skien sentrum på grunn av det dårlige været.

Kurt Asle Arvesen var en av dem som var glad for å slippe unna værgudenes vrede, torsdag:

- Det er helt forferdelig å sykle på slike dager. Jeg var så glad for å sitte i bilen i dag, uttalte Sky-treneren.

Sju mann gikk i brudd tidlig på etappen. Filip Eidsheim var eneste norske innslag i det bruddet. Underveis tok Cordeel (Lotto-Belisol) klatretrøyen fra Amets Txurruka (Caja Rural). Inne i Skien ble utbryterne hentet inn, og Katjusja gjorde alt for at Kristoff skulle ta sin andre etappeseier i årets ritt.

Målet er tre av tre seirer
Og det klarte han. Kristoff vant for øvrig spurten her under NM for to år siden også.

- Jeg visste at jeg kunne vinne spurten her, selv om det var Vegard Stake Laengen jeg spurtet mot forrige gang. Da burde jeg klare å vinne spurten, uansett.

- Du sa i går at du ønsket å vinne de første tre etappene, nå har du de to første, blir det en til i morgen?

- Jeg må prøve igjen i morgen, men det er sikkert mange som har lyst til å ta med i dag. I dag var det trippelt norsk, det er morsomt. Det var morsomt med Sondre (Holst Enger) på tredjeplass. Det vitner om at det gror godt bak oss, og at det kanskje kommer nye folk ut i profflivet i fremtiden, sier Kristoff til procycling.no.

Korte resultater:
1. Alexander Kristoff (Katjusja Team)
2. Edvald Boasson Hagen (Team Sky)
3. Sondre Holst Enger (Team Plussbank)

Sammenlagt:
1. Alexander Kristoff (Katjusja Team)
2. Edvald Boasson Hagen (Team Sky)

Les referat fra vår LIVE-dekning her:

HTML EMBED

Bakgrunn:

Dag to av Glava Tour sender rytterne til Petter Tenstads fødeby, Kongsberg.

Her venter en 179 kilometer lang etappe mot Skien. Terrenget i Telemark er kupert, og dette bør være en dag for offensive ryttere i bruddet.

Hvis ikke ting går «mot normalt», vil Team Sky, Katjusja Team og Blanco Procycling, likevel styre feltet inn til samlet spurt mot slutten av dagen.

Estimert målgang på Landmannstorget er satt til 16:55. Da venter trolig nok en spurtduell mellom Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Ettersom avslutningen er flatere, kan man også vente seg en revansjesugen Theo Bos i nærheten av de to.

Her forteller Joker Meridas Vegard Breen om etappe 2 av Glava Tour:

HTML EMBED

Alexander Kristoff leder sammenlagt etter sin seier i Sarpsborg. Han kjører derfor iført rittets gule ledertrøye. Edvald Boasson Hagen får låne poengtrøyen, mens Amets Txurruka (klatretrøye) og Kristian Sbaragli (ungdomstrøye) også vil bli lagt merke til i hovedfeltet.

procycling.no følger etappen direkte fra 12.20 i LIVE-vinduet på toppen av artikkelen du nettopp har lest!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.