RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her slåss de om gullet

Sist oppdatert:
Stortalentet Mats Zuccarello Aasen skjøt Frisk inn i gullkampen i den tøffe bataljen mot Storhamar.

ASKER (Nettavisen): Frisk meldte seg for alvor på i gullkampen med en fortjent 4-3-seier over Storhamar tirsdag kveld.

Temperaturen var høy både før og etter at sluttsignalet gikk i Askerhallen. Storhamar var tydelig misfornøyd med å tape toppkampen og Frisk var tydelig fornøyd med å fremstå som et topplag igjen etter utrolige 29 baklengsmål på de fire siste kampene.

To mål av supertalentet
- Etter en ydmykende 11-3-match mot Storhamar i romjula var dette et utrolig comeback! Vi trengte å få selvtilliten inn i laget igjen, sier kaptein Johnny Nilsen til Nettavisen.

Nevnte Zuccarello Aasen – den klart mest spennende spilleren i Getligaen akkurat nå – ga hjemmelaget ledelsen etter bare 4,44 minutter. Midtveis i andre periode økte Frisk til 2-0 gjennom Markus Eriksson og 3-0 gjennom Chris Abbott.

Storhamar reduserte til 1-3 før Mats Zuccarello Aasen scoret sitt andre for kvelden og sitt 15. mål på 19 seriekamper. Frisk ledet 4-1 før den siste perioden.

Drama på tampen
Det ble likevel en svært spennende og dramatisk avslutning for de 1.465 tilskuerne. Henrik Höglund reduserte til 2-4 bare halvannet minutt inn i sisteperioden og fire minutter før slutt fikk Storhamar spille fem mot tre i 1,31 minutter.

Det tok 53 sekunder før pucken lå i buret bak Frisks 19 år gamle målvaktsvikar Rasmus Stenebråthen – kampens kanskje beste spiller. Tre minutter før slutt var stillingen 3-4.

Med 29 baklengsmål på fire kamper og en urutinert 19-åring i mål var det ikke rart spenningen var stor for Frisk. Askerlaget kjemper om sitt første seriegull siden 1978!

Stenebråthen holdt unna for den tre minutter lange stormen og Frisk ligger nå på andreplass på tabellen.

Gode som gull
- I dag kom vi ut med et hjerte som var større en på lenge. Vi kriger det i land, rett og slett. Alle gutta bretta opp armene og var forberedt på en kjempekamp. Det var tøft på slutten, men det blir ofte sånn med et så urutinert lag, sier kaptein Nilsen til Nettavisen.

- Vi var tippa på niendeplass i år, så dette er morsomt for oss. Men vi tar én kamp av gangen. Vi er mer stabile i år, vi har scoret massevis av mål og spilt morsom og underholdende hockey.

- Har dere potensial til å ta seriegull?

-Vi har vist det, synes jeg.

Tett i toppen
Vålerenga snudde 1-3 til seier 5-3 over Lillehammer tirsdag og topper Getligaen med 66 poeng på 32 kamper. Frisk ligger nå på andreplass med 61 poeng, det samme som Sparta, men askerlaget har én kamp til gode også på sarpingene.

Sparta ga seg ikke før det sto 7-1 på lystavla tirsdag kveld. Daniel Wessner scoret fire av målene. Det skiller nå kun seks poeng mellom de fire beste lagene - Storhamar ligger nemlig på fjerdeplass med 60 poeng.

Comet slo Furuset 4-2 på bortebane i den siste kampen i runden.

Se her for kampfakta og målscorere fra de ulike kampene.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere