Her snubler United igjen

Foto: AP/Scanpix

Heller ikke Mame Biram Diouf kunne sette fyr på Manchester United i sin debut for rødtrøyene.

09.01.10 20:37

BIRMINGHAM - MANCHESTER UNITED 1-1:

Det kom egentlig ikke som noen bombe. Birmingham er årets overraskelse i Premier League, mens Manchester United har slitt den siste måneden. At det da til slutt ble uavgjort var ingen overraskelse.

Men det er merkelig å se hvor mange ganger topplagene i Premier League har snublet så langt. Der Liverpool tok sølv med kun to tap i hele forrige sesong, ser man at forskjellen på de beste og de nest beste ikke er like stor. For regjerende mester Manchester United står allerede med fem tap denne sesongen.

Og selv om de berget uavgjort lørdag, var de langt fra overbevisende. Der United i fjor ville malt motstanderen i senk, var Birmingham nesten like nær ved å ta med seg de tre poengene.

Dermed ble det aldri noen sterk revansje for Manchester United, som røk ut av FA-cupen på pinlig vis mot Leeds forrige helg. United kom aldri skikkelig i gang.

Scoring på første sjanse
For til tross for at det var Manchester United som styrte oppgjøret den første halvtimen, var det Birmingham som først skulle få uttelling. For etter at United stanget og stanget mot et robust og hardtkjempende hjemmeforsvar, fikk Birmingham hjørnespark.

På dødballen ble det klabb og babb i feltet, før ballen havnet i bena på Cameron Jerome. Spissen fikk to muligheter, og på den andre satte han ballen i det åpne målet.

Dermed skulle det bli nok en hard dag på jobb for Sir Alex Fergusons mannskap. Som gikk til pause ett mål bak Birmingham.

Birmingham best rett etter pause
Men der United hadde vært det beste laget før hvilen, og ikke fått betalt for det, skulle en kanskje tro at United fikk klar beskjed fra Sir Alex i pausen og kom ut med ekstra energi. I stedet så det ut til at det var Birmingham som hadde mest å spille for. Overraskelseslaget gikk nemlig rett i strupen på United.

For gjestene fra Manchester slet bemerkelsesverdig mye i starten av den andre omgangen. Og etter 63 minutters spill fikk Birmingham en glimrende sjanse til å doble ledelsen. James McFadden fant Jerome helt alene inne i boksen, men i stedet for å servere lagkameratene som kom på løpende bånd foran målet, bommet Jerome med innlegget og ballen gikk altfor høyt.

Stormløpet som aldri kom
Og da hjemmelaget ikke grep sjansen de ble forært, var det United som skulle svare. Etter flere nesten-avslutninger for United havnet ballen ute mot siden i Birminghams felt. Der stormet Patrice Evra inn og dunket til. Skuddinnlegget traff en ulykksalig Scott Dann som taklet ballen i eget nett.

Først markerte assistentdommeren for offside, men den avgjørelsen ble overprøvd av dommer Mark Clattenburg, som dermed godkjente Uniteds utligningsmål. Ifølge reprisene var avgjørelsen korrekt.

Men selv om United igjen koblet et visst grep, maktet de aldri å komme med den kanonaden mot Birmingham-målet som de tidligere har vært så kjent for.

I stedet var det Tomasz Kuzcak som måtte i aksjon de fleste gangene, framfor Birminghams målvakt Joe Hart.

Og da Mame Biram Diouf endelig kom inn i kampen, som erstatter for Paul Scholes, gikk det ikke lenge før oppgaven ble enda mer vanskelig for United. Darren Fletcher hektet med Cameron Jerome, fikk et strengt gult kort og med et gult fra før måtte midtbanespilleren forlate banen knappe ti minutter før full tid.

Og til tross for at en sjenerøs Mark Clattenburg ga hele seks minutter i tilleggstid, var United aldri i nærheten av å avgjøre. Dermed tok Birmingham et imponerende poeng, mens United ikke klarte å ta over tabellteten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag