RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: José Jordan (AFP/Scanpix)

Her snyter han Cavendish

Sist oppdatert:
I ledertrøya skulle King Cav skrive historie. Slik gikk det ikke.

På de siste meterne fosset nemlig Jevgenij Hutarovitsj forbi sprintfenomenet fra Isle of Man.

Mark Cavendish debuterer i Vuelta a España-sammenheng, noe som forklarer hvorfor 25-åringen ennå ikke har tatt sin første individuelle seier i rittet.

Columbia-laget hadde definitivt planer om å smi jernet etter lørdagens lagtemposeier. Det ble også jobbet på spreng for den kvikke briten, da feltet samlet etter utforkjøringen ned mot sentrum i Marbella.

Italienske beilere
Både Lampre og Liquigas viste imidlertid at Bob Stapletons menn ikke kan forvente seg å kunne spasere seg til noe som helst på spansk jord. Liquigas har som kjent et meget temposterkt mannskap, og ønsket å plassere Daniele Bennatti i beste posisjon før spurten.

Les også: Krisestart for Team Sky

Lampre har utstyrt spurttoget sitt med tretrinnsraketten Danilo Hondo, Grega Bole og Angelo Furlan for å gi Alessandro Petacchi de beste arbeidsvilkårene på jakten etter ei ny, gjev trøye.

Men både Petacchi, Bennatti og Cavendish måtte melde pass søndag. I stedet holdt hviterussiske Hutarovitsj overlegent høyest fart på de siste meterne.

- Dette kommer nok som en overraskelse for mange. Det er min tredje grand tour, men jeg kom hit for å vinne en etappe. Jeg kunne ikke tro det da det skjedde, men jeg så at Cavendish slet. Jeg ga alt og det endte perfekt for min del, fortalte hviterusseren til nyhetsbyrået EPA.

Jevgenij hvem?
26-åringen hadde, i denne sammenhengen, egentlig ikke vunnet noe som helst – før han rasket med seg en etappeseier under Polen rundt i starten av måneden. Man kan derfor skjønne at konkurrentene ikke visste all verdens om Francaise des Jeux-rytteren før etappen.

- Hutarovitsj? For å være ærlig, aner jeg ikke hvem han er. Jeg har aldri hørt navnet hans før og jeg kjenner ham ikke, fortalte Oscar Freire til spanske medier etter etappen.

Men når man vinner en flat spurt mot et felt av Vuelta a Españas kaliber, er det ikke noe mer å lure på: Da har man det inne. Også hvis man heter Hutarovitsj.

Thor Hushovd markerte seg ikke under sprinten i Marbella. Sørlendingen benytter rittet konsekvent som en del av VM-oppkjøringen, men blir sikkert mer synlig når feltet får satt seg skikkelig de nærmeste dagene.

Slik utfoldet etappen seg:

Den 173 kilometer lange etappen mellom Alcalá de Guadaíra inneholdt to tredjekategorier underveis. En etappe som på forhånd bar alle tegn til å være en god anledning for utbrytere.

Javier Ramirez (Andulucia-Cajasur), Mickael Buffaz (Cofidis), Johnnie Walker (Footon-Servetto) og Michael Delage (Omega Pharma-Lotto) initierte dagens brudd allerede etter fire kilometer.

Kvartetten skulle imidlertid bli til en trio, da Buffaz smalt i asfalten og samtidig brakk kragebeinet.

Ledelsen nærmet seg sju minutter på det meste, men med seks mil igjen til målgangen i Marbella hadde hovedfeltet halvert forspranget og hadde full kontroll på de tre i front.

Mickael Delange gikk også i asfalten etter hvert, men det var ikke verre enn Lotto-rytteren kom seg opp på sykkelen igjen og siden rykket fra sine to kompanjonger i tet. Etter hvert fikk de selskap av Marcos Garcia (Xacobeo-Galicia), før Johnnie Walker til slutt fristet lykken på egen hånd.

De siste tre milene mot mål inneholdt blant annet en småkrevende utforkjøring. Det var da bare et tidsspørsmål før utbryterne ville bli hentet inn.

Dermed begynte spurtlagene å posisjonere seg. Årets Vuelta a España inneholder brennhete navn som Mark Cavendish (HTC-Columbia), Alessandro Petacchi (Lampre), Tyler Farrar (Garmin-Transitions), Daniele Bennatti (Liquigas), Jevgenij Hutarovitsj (Francaise des Jeux), Koldo Fernandez (Euskaltel-Euskadi), Juan José Haedo (Team Saxo Bank) på startlisten.

Cavendish, iført den røde ledertrøya, jaktet sin første etappeseier i vueltaen noensinne. Men til slutt var det altså hviterussiske Jevgenij Hutarovitsj som hadde grunn til å juble.

HTC-Columbia-stjernen beholder likevel ledelsen i rittet.

Resultater 2.etappe:
1. Jevgenij Hutarovitsj (Francaise des Jeux) 4.35,41
2. Mark Cavendish (HTC-Columbia) samme tid
3. Tyler Farrar (Garmin-Transitions) st
4. Alessandor Petacchi (Lampre) st
5. Manuel Cardoso (Footon-Servetto) st
6. Koldo Fernandez (Euskaltel-Euskadi) st
7. Robert Förster (Team Milram) st
8. Ben Swift (Team Sky) st
9. Denis Galimzyanov (Team Katjusja) st
10. Andreas Stauff (Quick Step) st
(...)
32. Thor Hushovd (Cervélo TestTeam) st
163. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) st

Resultater, sammenlagt:
1. Mark Cavendish (Team HTC-Columbia) 4:49:35
2. Kanstantin Sivtsov (Team HTC-Columbia) +12
3. Peter Velits (Team HTC-Columbia) st
4. Tejay Van Garderen (Team HTC-Columbia) st
5. Matthew Goss (Team HTC-Columbia) st
6. Lars-Ytting Bak (Team HTC-Columbia) st
7. Hayden Roulston (Team HTC-Columbia) st
8. Tyler Farrar (Garmin-Transitions) +21
9. Daniele Bennati (Liquigas-Doimo) +22
10. Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) st
(...)
17. Thor Hushovd (Cervélo TestTeam) +25
97. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) +40

Alt du trenger til Vuelta a España!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere