*Nettavisen* Sport.

Her sørger han for hjemmefest

Foto: Espen J. Lee (procycling.no)

Alexander Kristoff vant spurten til tross for sykdom.

17.08.13 14:43

HJELMELAND/FORSAND (procycling.no): Alexander Kristoff vant den andre etappen av Tour des Fjords foran Robert Wagner og Jetse Bol. Thor Hushovd ble nummer fem på etappen, som var 104 kilometer med målgang på Forsand.

- Jeg er fornøyd at jeg klarer å vinne en etappe her. Jeg følte meg helt elendig underveis, i tillegg måtte jeg jobbe mot slutten av etappen, resten av laget var slitne etter å ha kontrollert feltet hele dagen. Dette resultatet viser at jeg er sterk: Når jeg vinner sykkelritt selv med så dårlig form, sier Alexander Kristoff til pressekorpset etter målgang.

Rogalendingen fikk øredøvende applaus da han mottok folkets hyllest på scenen på Forsand etter målgang.

Krevende etappe
Spurteren sier dagens løp var tøft, og med sykdom i kroppen trodde ikke Kristoff på egne sjanser i avslutningen.

- Jeg kom meg fram på slutten, og med litt is i magen klarte jeg å ta seieren. Det viser at grunnnivået mitt er veldig bra, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

- Hva tenker du om kveldens lagtempo?

- Jeg tror vi kan kjøre bra, men vi har brukt mye krefter til nå i rittet. Det blir vanskelig å slå Belkin-laget, sier Kristoff.

Nordhaug: - Overraskende lett luke
Lars Petter Nordhaug støtet fra feltet med snaue fire kilometer til mål. Det så lenge ut som om Nordmannen ville vinne etappen, men ble hentet med noen hundre meter igjen til streken.

- Da jeg fikk ei luke mot slutten, måtte jeg bare prøve. Jeg er faktisk overrasket over hvor lett jeg fikk luken, til procycling.no rett etter målgang.

- Hva tenker du om kveldens lagtempoetappe?

- Lagtempoen blir hard. Vi kan ta tid på de andre lagene, men vi kan også tape tid. Kampen om sammenlagtseieren er på ingen måte over, sier Nordhaug.

Resultater 2. etappe Tour des Fjords

HTML EMBED

Bakgrunn
Selv med en sykdomsplaget Alexander Kristoff ble det en bra dag for Katjusja. Sergiy Chernetskiy overlistet Lars Petter Nordhaug rett før målstreken i Stavanger. Russeren vant den 205 kilometer lange åpningsetappen og sikret seg gul ledertrøye.

Dermed må Kristoff og co forsvare Chernetskiys ledelse under Tour des Fjords' andre etappe lørdag. Starten går på Hjelmeland og tar rytterne med inn i hjertet av Ryfylke, før målgang i Forsand kommune 1880 høydemeter senere.

De første 30 kilometerne er kuperte, men likevel bare forretten for de klatreglade rytterne. Etter 52 kilometer svinger rytterne av riksvei 13 for å få med seg den lengste stigningen på etappen. På toppen av smale Hellandsheivei 44 kilometer fra målstreken deles det ut klatrepoeng.

Inn mot målstreken på Forsand venter mer svingete og smale veier.

Det blir avgjørende for rytterne som ønsker å kjempe om etappeseieren å sitte nær fronten av feltet snaut fire kilometer fra mål. Da blir det trangt om plassen, og er man dårlig plassert vil det bli vanskelig å komme fram til teten av hovedfeltet på de siste kilometerne.

Dette kan bli en eksplosiv og hektisk etappe hvor det kjøres hardt allerede fra starten av. Dog venter det en 24 kilometer lang lagtempo senere på dagen, som alltid er en nervøs øvelse for de som ikke er spesialister. Noen ønsker at dette går kontrollert, andre vil vise seg frem.

LIVE-referat fra etappen:

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Tour des Fjords)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag