RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her sparker City-backen motstanderen til blods

Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mens Wigan styrer mot nedrykk etter drama.

MANCHESTER CITY - WBA 1-0:

Manchester City har ikke sjans til å ta igjen erkerival Manchester United i toppen av Premier League, men må passe seg litt for lagene bak.

Før tirsdagens møte med West Bromwich hadde både Chelsea og Arsenal de lyseblå innen rekkevidde, men nå ser andreplassen mer sikker ut.

Takket være et mål av Edin Dzeko sikret nemlig City tre verdifulle poeng hjemme mot Steve Clarks gutter, og har dermed et forsprang på sju poeng ned til tredjeplassen.

Chelsea, som ligger der, har riktig nok en kamp til gode, men med en sesong som nærmer seg slutten med stormskritt, skal det nok mye til for at City nå mister sølvet.

Dezko scoret
Det var imidlertid ikke noe heltent City som hadde møtt opp til kamp på Etihad tirsdag kveld og det skulle drøye før det fungerte framover for Roberto Mancinis gutter.

Etter 24 minutter traff City-stjerne Alexandar Kolarov WBAs Gabriel Tamas i hodet, og blodet rant langs kinnene på mannnen fra Ungarn.

Manchester Citys venstre back slapp unna med gult kort, men kanskje episoden var med på å skjerpe lagene en smule. Ikke lenge etter smalt det nemlig fra Dzeko.

35 minutter var spilt da serberen presenterte seg. Carlos Tévez la inn og Dzeko kunne sette ballen i nettet ved bakre stolpe. En typisk goalgetterscoring.

TV-reprisen viste imidlertid at City muligens skulle vært avblåst for offside i trekket før scoringen.

Tverrliggeren
Dette var også Tevez' åttende assist for sesongen. Det er ny rekord på én sesong for den i utgangspunktet målfarlige argentineren i Prremier League.

I andre omgang ble det flust med muligheter, men lite uttelling. West Bromwich Albion hang så absolutt med på notene og hadde flere gode sjanser til å utligne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Svenske Markus Rosenberg, som ikke har slått helt til i WBA, kom blant annet til noen gode sjanser. Rett etter hvilen banket han blant annet et frispark i tverrliggeren.

For City fikk Jack Rodwell en stor sjanse som han ikke tok vare på, mens også Dzeko hadde flere gode muligheter til å sette sitt andre for dagen, uten å lykkes.

Dermed ebbet det hele ut med 1-0 til vertene.

Nedrykksdrama
I et annet oppgjør i Premier League tirsdag kveld kjempet Wigan for tilværelsen mot Swansea. Det åpnet bra, da Roger Espinoza sørget for ledelse rett før pause.

Det var først i andre omgang at kampen for alvor skulle eksplodere. Først utlignet veteran Angel Rangel for Swansea og lagene var igjen like langt.

Bare minutter senere sørget imidlertid James McCarthy for 2-1 til vertene, men gleden ble kortvarig. Itay Shechter sørget for 2-2 i løpet av kort tid.

15 minutter før slutt falt avgjørelsen. Wigan rotet det til og Dwight Tiendalli fikk ballen. Han kranglet den i mål fra kloss hold, og Swansea hadde snudd kampen.

Dette betyr at Wigan fortsatt står med 35 poeng og ligger på 17.-plass, nedrykk. Opp til trygg plass er det tre poeng. Tre lag står med 38 poeng når to runder gjenstår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere