Gå til sidens hovedinnhold

Her står Henrik (19) på seierspallen

For andre gang i karrieren.

Henrik Kristoffersen (19) fortsetter å imponere i sin første verdenscupsesong. Søndag kjørte alpintalentet inn til en ny topp 3-plassering i slalåm.

For annen gang på under to måneder var Kristoffersen tilbake på pallen sammen med den ypperste alpineliten. Søndag ble han slått bare av Marcel Hirscher og André Myhrer.

- Det er spesielt å være på verdenscuppodiet så tidlig i karrieren, sammen med vinnere som Marcel og André. Dette var en utrolig bra dag, men jeg hadde en god følelse. Jeg er spesielt fornøyd med den siste delen av annen omgang, sa Kristoffersen til NTB.

- Adelboden er en av klassikerne. I dag viste jeg at jeg kan kjøre godt når det er bratt og forskjellige forhold. Det er morsomt når 30.000 mennesker jubler for deg når du har kommet ned i bakken. Det gjør at du føler deg litt spesiell.

Vil bli stabil
I november sikret 19-åringen Norges første topp 3-plassering i slalåm siden 2004. Mye tyder på at norsk alpint vil få mye å juble for i årene som kommer.

- Før sesongen hadde jeg mål om å klare å en plass i topp 15. Det har jeg klart, men fortsatt gjenstår det å være stabil og være i toppen over tid, sier en ydmyk Kristoffersen.

Han var på sjuendeplass etter første omgang, men kjørte seg opp på pallen med en sterk finaleomgang. 19-åringen skjøv svenske Mattias Hargin, som ledet etter første omgang, ned til fjerdeplass.

Ny verdenscupleder
Hirscher kjørte seg opp fra tredjeplass og seiret 29 hundredeler foran Myhrer og 66 foran Kristoffersen. Dermed overtok han ledelsen i verdenscupen sammenlagt fra Aksel Lund Svindal.

- Det er svært vanskelig bakke, men det er alltid fantastisk å stå på ski i Adelboden, sa Hirscher etter seieren.

- Jeg kan knapt forstå hvordan man har klart å preparere løypa med temperaturer på 10 grader. Det kan ikke ha vært enkelt, og jeg kan bare takke de som har gjort det mulig, la han til.

Snakkis
Henrik Kristoffersen var den store snakkisen i Adelboden søndag, også før han klatret opp på slalåmpallen. Mange beundret måten Kristoffersen håndterte nestenkollisjonen lørdag, da en mann plutselig skar inn i løypa og ødela nordmannens første omgang i storslalåm.

- Det som skjedde i dag, var i alle fall bedre enn det som skjedde i går. Alt i alt har det vært en utrolig bra helg, sa Kristoffersen til NTB.

Jonathan Nordbotten ble nummer 24 i søndagens slalåmrenn. Sebastian Foss Solevåg var på 26.-plass etter første omgang, men kjørte ut i finaleomgangen.

Leif Kristian Haugen tok en sterk femteplass i storslalåm lørdag, men han fikk bare 34.-plass i første omgang søndag og fikk ikke kjøre finaleomgangen. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken