I 2015 skal Tour de France for andre året på rad starte utenlands. Denne gang i Utrecht i Nederland. Det bekrefter byen på sin twitterkonto.

- At Tour de France skal starte i Utrecht er bra for Nederland, bra for byen og regionen. Det blir en fantastisk fest, sier borgemester Aleid Wolfsen ifølge nederlandske NU.nl.

Arrangør Amaury Sport Organisation (ASO) skal offisielt presentere Utrechts Grand Départ i Pars 28. november. Dette blir sjette gang rittet starter i Nederland.

Les også: Armstrong: - Mitt største feilgrep

Første gang var i Amsterdam i 1954. Det var første gang Tour de France startet utenfor Frankrike. Sist gang touren startet i Nederland var i Rotterdam for tre år siden. Scheveningen (1973), Leiden (1978) og Den Bosch (1996) er de øvrige gangene.

Neste år starter det franske rittet i Yorkshire, nord i England. Det blir 21. gang rittet holder de første etappene utenfor Frankrike.

Dyr fornøyelse
Myndigheten i Utrecht bruker 10 millioner euro på å få Tour de France til byen. 5 millioner er offentlige midler, mens lokalt næringsliv har stått for resten av regningen.

- At Tour de France kommer til Utrecht er et resultat av mange parters hardt arbeid. Næringslivet har hjulpet til med et solid økonomisk bidrag. Det er ganske unik med tanke på disse økonomiske tider, sier Wolfsen.

Utrecht har jobbet i ti år for å lokke til seg La Grande Boucle. Byen med om lag 315 000 innbyggere kom svært nær i 2010, men den gang stakk Rotterdam av med det prestisjefylte oppdraget. Samme året spilte byen imidlertid vertskap til en etappe i Giro d’Italia.