*Nettavisen* Sport.

Her starter Tuttas lille mareritt

Foto: Øyvind Ludt (Mediehuset Nettavisen)

- Dette er ikke morsomt, sier Suzann Pettersen.

13.04.12 14:39

FLIGHT LH 465, ORLANDO - FRANKFURT (Nettavisen): Suzann Pettersen har lagt seg godt til rette i det store behagelige setet lengst frem i flyet fra Orlando til Frankfurt, og gir tappert en tommel opp. Men hun vet det blir en lang natt og påfølgende dag på vei til kjendisturnering i Bahrain.

Å være golfspiller i verdenstoppen medfører nemlig mye reising. Tutta befinner seg mesteparten av sesongen i USA, men ganske mange ganger i året står turer til andre verdensdeler på programmet.

Og det synes egentlig den norske golfstjernen er helt pyton. Å fly fra tidssone til tidssone nesten ukentlig i visse perioder, krever ganske mye av en jente som er svært avhengig av søvn.

- Ja, det er ganske forferdelig. Jeg liker å sove. Jeg må i hvert fall ha åtte timer, gjerne mer. Får jeg under syv timer over lang tid går det på humøret løs til slutt, sier Suzann til Nettavisen.

Jorden rundt
De neste ukene har 31-åringen et ganske ekstremt reiseprogram. Onsdag drar hun fra hjembyen Orlando til Bahrain i Midtøsten, der hun skal spille kjendisturnering sammen med blant annet Ruud Gullit og den legendariske quarterbacken Joe Montana.

Det er en reise med syv timers tidsforskjell.

Et par dager senere setter hun seg på flyet til Hawaii der hun skal spille sesongens neste LPGA-turnering neste helg. En tidsforskjell på ytterligere 11 timer.

Deretter bærer det tilbake til hjembyen Orlando, men det er bare for å snu i døra. Etter ett døgn i Florida går turen videre til ny LPGA-turnering i Alabama. Så bærer det tilbake til Orlando for ytterligere én dag hjemme, før nye oppgaver venter i Rio de Janeiro der OL skal arrangeres om fire år, og da med golf på programmet.

Tidligere i år har hun vært i Australia, Thailand og Singapore, i tillegg til en snartur hjemme i Oslo.

- Jeg sover uendelig mye på fly. Det er ikke noe morsomt å ha meg som reisekamerat. Det er stort sett dyp søvn før flyet har tatt av. Jeg sover så mye som jeg kan, og prøver å spise bra og drikke mye, forteller Suzann.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bruker piller
Men for å få nok søvn må hun ha litt hjelp.

- Jeg bruker innsovningstabletter, ikke sovepiller, da våkner man ikke og er helt shaky. Jeg prøver å unngå det, men jeg er så avhengig av søvn. I stedet for å ligge å telle sauer er det greit å få syv gode timer. Det gjør at man kommer fram litte granne piggere, men likevel blir man sliten, forteller hun.

Men tar man det for mye så blir man fort avhengig, så det er ikke bra å ta det for mye, forteller hun.

Hun understreker også at hun selvfølgelig gjør dette av fri vilje, og at hun er heldig som får reise rundt i verden å drive med idretten hun elsker. Kjendisturneringen i Bahrain hadde hun bare takket nei til, om hun synes det ble for mye.

- Jeg hadde aldri gjort det hvis jeg hadde følt at det gikk på bekostning av noe, sier hun.

For å få god nok søvn, og ikke ødelegge allerede skralle knær med dårlig benplass, flyr Tutta alltid foran forhenget på internasjonale flighter.

Selv om hun er avhengig av søvn er Suzann Pettersen en morgenfugl av natur.

- Jeg pleier å stå opp seks hver dag i sesongen. Morgenstund har gull i munn, er det ikke det de sier, spør Tutta, og ser ut som om hun mener det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Øyvind Ludt

Skal forsvare fjorårsseier
Etter turen til Rio er det klart for ett av sesongens store mål for Suzann Pettersen. I midten av mai arrangeres Sybase Match Play Championship, en turnering 31-åringen vant i fjor. Turneringen spilles som såkalt match play, som er golfens svar på cupsystemet.

Én og én spiller møtes til duell over 18 hull, og vinneren går videre til neste runde.

- I fjor følte jeg at jeg spilte den tøffe veien og vant. Spilte mot stort sett alle de beste. Det er et morsomt format der man kan spille aggressivt. Det er en spilleform som kanskje passer meg bedre enn slagspill. Du kan fortsatt spille seks under og møte en som går syv under og tape, sier Tutta til Nettavisen.

Og tøft var det garantert i fjor. Etter seieren mot Cristie Kerr i finalen, var den norske jenta helt utkjørt.

- Jeg var dausjuk, men man sier jo «watch out for the sick golfer», så jeg får kanskje pådra meg noe på denne reisen her, ler Suzann.

I forbindelse med at Suzann Pettersen fylte 31 år nylig, laget Nettaviens samarbeidspartner Golfing World denne videoen om henne:

HTML EMBED
brightcove.createExperiences();

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.