TORINO - ROMA 1-1:

Før møtet med Torino søndag sto Roma med ti strake seire av ti mulige i Serie A.

Laget fra hovedstaden hadde også bare sluppet inn ett mål på de disse ti kampene.

Dermed kunne Rudi Garcias menn tangere flere rekorder søndag - rekorder som har stått i mange, mange år.

Kun ett lag har noensinne vunnet de elleve første ligakampene i starten av en sesong i det som regens som de fem største ligaene i Europa - Premier League, Ligue 1, Bundesliga, La Liga og Serie A.

Det var det Tottenham som gjorde tilbake i 1960/661-sesongen. Nå kunne imidlertid Roma også bli en del av denne eksklusive klubben.

Samtidig har kun ett lag tidligere gått gjennom de elleve første ligakampene i Serie A med kun ett baklengsmål. Det gjorde Cagliari i 1966/67-sesongen.

Det var Roma som tok ledelsen i kampen mot Torino. Den nederlandske midtbanemanne Kevin Strootman ordnet ledelse etter 28 minutter.

Dette sto seg til pause, men etter hvilen skulle Roma slippe inn baklengsmål nummer to for sesongen.

Alessio Cerci utlignet for hjemmelaget, og dermed er Cagliari fortsatt det eneste laget i Serie A-historien som har sluppet inn kun ett mål på de elleve første kampene.

Baklengsmålet betydde også at Roma-keeper Morgan De Sanctis stoppet på 744 minutter uten baklengsmål. Rekorden i Serie A har tidligere Roma-keeper Ivan Pelizzoli med 774 minutter.

Roma klarte aldri å svare og dermed endte kampen 1-1. Dette betyr at Tottenham også har sin rekord intakt.

Hovedstadsklubben topper fortsatt tabellen. Roma står med 31 poeng etter elleve kamper og ligger tre poeng foran Napoli på andreplass. Juventus er også bare tre poeng bak.