*Nettavisen* Sport.

Her tar du Cav, Thor!

Foto: Montasje: AP/Morten Holm/Scanpix

Etter nok et Cavendish-nederlag, ble Thor Hushovd muntret opp av en gammel kjenning.

09.07.10 19:44

GUEUGNON (procycling.no): Da spurttoget gikk var verken Thor Hushovd eller Cervélo-opptrekket på perrongen.

Dermed var også den 6.-etappen dekket for kremduoen Mark Renshaw og Mark Cavendish. Nordmannen klamret seg fast på 10.-plass og tok et lite oppgjør med seg selv i etterkant.

- Det var altfor dårlig, konkluderte Hushovd og la til:

- Det er min egen feil. Jeg har rotet det til. Jeg hadde en stor mulighet i Spa, og så har jeg blitt nummer ni, fem og ti. Det er altfor dårlig. Fortsetter det sånn, vinner jeg ikke denne (den grønne trøya) i Paris. Det er helt sikkert.

Presses av rivalene
Frykten for å miste den grønne poengtrøya er reell. Alessandro Petacchi lusker kun fire poeng bak. En skamslått Robbie McEwen følger ni poeng bak italieneren igjen.

Selv Cavendish, som mange rynket på nesen av i løpet av åpningsetappene, har kommet seg opp på 85 poeng. Hushovd leder fremdeles med sine 118.

Etter presseseansen fikk grimstadrytteren unnagjort en oppmuntrende prat med sykkelmentor Johan Kaggestad.

- Cavendish kommer aldri over
66-åringens beskjed, etter en het ettermiddag i kommentatorbua, var følgende:

- Du har sjansen på etappen mot Revel. Det er en bakke mot slutten som Cavendish aldri kommer seg over, utbrøt Kaggestad med sedvanlig begeistring i stemmen.

Den omtalte etappen er den 13. i årets ritt: 196 kilometer mellom Rodez og Revel. På veien møter rytterne tre fjerdekategorier og to tredjekategoriserte stigninger. Den siste kommer kun 7,5 kilometer fra målstreken.

- Jeg er helt sikker på at Thor kommer over den. Men den er såpass tøff at de fleste nok kan glemme spurtopptrekk på den etappen, utdyper Kaggestad overfor procycling.no.

Hemmelig Hushovd-plan
Selv mener Hushovd han har fire sjanser igjen i massespurter. Den 11., den 13., den 18. og ”sjarmøretappen” nedover Champs-Élysées.

I helga venter to kuperte etapper, og dermed relativt rolige dager for spurtstjernene.

- Tror du andre kan angripe den grønne trøya i Alpene?

- Nei, men man må alltid være observant. Det kan gli av sted et brudd i morgen som man henter tolv poeng i. En må være våken hver dag i denne trøya, svarer Hushovd.

- Kommer du til å ta det roligere i Alpene?

- Jeg har en plan, men den forteller jeg ikke dere om, fortalte Hushovd til pressen før den korte taktikkpraten med Kaggestad fant sted.

Toppfarten mangler
Den sykkelgale TV2-kommentatoren mener 32-åringen fortsatt har gode muligheter til å sikre seg sin tredje poengtrøye i karrieren.

- Hvordan vurderer du toppfarten til Thor i massespurtene hittil?

- Han mangler akselreringen i forhold til noen av konkurrentene sine. I dag satt han langt bak med laget sitt, i tillegg til at det gikk kjempefort på oppløpet. Den store hastigheten gjorde sitt til at målstreken kom overraskende brått på en del av rytterne, svarer sykkelentusiasten.

Forbannelsen i Revel
Kaggestad mener at selv om rittet dreier seg mer om sammenlagtfavorittene enn om spurterne den neste uka, vil sørlendingen profittere på lange, harde dager i fjellheimen.

- Den første uka er nå unnagjort. Det betyr at en tredel av etappene er kjørt. Rytterne har pådratt seg tjue prosent av den totale slitasjen så langt. I løpet av de neste etappene vil spurtstyrke synke ytterligere hos konkurrentene.

- Jeg mener derfor at Thor har en reell sjanse til å være med å kjempe om etappeseier på veien mellom Alpene og Pyreneene.

Og stedet Kaggestad mener det kan skje er identisk med målbyen Kurt Asle Arvesen tapte den 17.-etappen på i 2005-utgaven av rittet.

Den gangen ble Paolo Savoldelli for sterk. Nå kan Hushovd bringe regnskapet i balanse.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.