Den første av to kamper i den peruanske eliteserien mellom León de Huánuco og Universidad San Martin på onsdag utviklet seg til å bli en fotballklassiker av det slaget det peruanske fotballforbundet helt sikkert skulle vært foruten.

33 minutter ut i kampen kjempet nemlig vertenes Ronaille Calheira og gjestenes Cristian Ramos om ballen. Calheira ga Ramos et slag i ansiktet, sistnevnte svarte spontant med å dytte på Calheira, og dermed var spetakkelet i gang.

Se video av bataljen nederst i artikkelen.

- Går litt langt
Plutselig var både spillere, supportere og til og med journalister innblandet i opptøyene som fulgte, uten at politiet - som også blandet seg inn i feiden - klarte å stoppe bråket.

Det hele endte til slutt med rødt kort til både Calheira og Ramos, samt utvisning av to ytterligere spillere.

- Man prøver å forstå og respektere sine rivaler, både spillerne og fansen. I blant går det for langt på grunn av lidenskapen for sporten, kommenterte Universidads trener Anibal Ruiz etter kampen.

En av angriperne på laget hans, Germán Alemanno, var mindre fornøyd.

- Ikke bra for fotballen
- Det er ikke bra for fotballen at folk kommer springende inn på banen, at noen som ikke engang spiller kommer inn på banen og slår Farro (Universidads keeper). Det skal ikke få skje, mener Alemanno.

- Det skader den peruanske fotballen. Vi vil løfte den opp, men dette bare drar den ned, legger han til.

For ordens skyld: Kampen ble etter hvert satt i gang igjen og endte 1-1, etter at nevnte Alemanno utlignet for gjestene fire minutter på overtid i andre omgang.

Og alle er enige om at returkampen på søndag kan bli en mildt sagt spennende affære.

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her