RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her tennes OL-ilden

Foto: Yannis Behrakis / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
OL-fakkelen har satt kurs mot Sotsji.

Det skjedde i det gamle Olympia, som er plassen der de olympiske leker ble født i det antikke Hellas. Nå starter fakkelstafetten som skal ende opp i Sotsji til åpningen av de første olympiske leker på vinterstid i Russland.

- Akkurat som i det gamle Hellas kan ikke OL løse store og viktige politiske problemer eller være med på sikre varig fred mellom mennesker, sa Thomas Bach da ilden ble tent.

- Jeg mener at tenningen av flammen minner oss på våre egne olympiske grenser, sa den nyvalgte IOK-presidenten. Han ble valgt på kongressen i Buenos Aires litt tidligere i høst. Da overtok han vervet etter belgieren Jacques Rogge som trakk seg tilbake etter å ha sittet som verdens mektigste idrettsleder i 12 år.

Flammen skal etter en kort rundtur i Hellas en tur ut i verdensrommet og besøke verdens dypeste innsjø på sin vei til OL-byen Sotsji, der den ankommer i begynnelsen av februar neste år.

Ilden skal innom 90 prosent av Russland, og også en tur innom Nordpolen.

Selve fakkelstafetten skal vare i 123 dager, og ilden blir tent i Sotsji 7. februar neste år. Da åpner de neste vinterlekene. 14.000 løpere kommer til å være involvert i fakkelstafetten som er den lengste noensinne.

Den russiske presidenten Vladimir Putin har lagt mye penger og prestisje inn i OL-prosjektet. Målet hans er at Sotsji-OL skal gå inn i historien som de beste lekene til nå.

Lekene skal også vise den enorme utviklingen som har skjedd i Russland siden det gamle Sovjet brøt sammen i 1991. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere