RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her testes en verdensnyhet

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Arrangøren vil bruke denne oppfinnelsen under sykkel-VM i 2012.

Er det en edderkopp? Nei.

Et romskip? Nix. Linselus? Nei.

Arrangøren av årets Amstel Curaçao Race hadde sin fylle hyre med i det hele tatt å få arrangert rittet på grunn av etterdønningen fra den tropiske stormen Thomas.

Innbyggerne på De nederlandske Antillene ble likevel ikke skuffet. Søndag ble det nemlig syklet et timeslangt kriteriumsritt, og vinneren ble til slutt Fränk Schleck.

De fremmøtte var i tillegg vitne til en verdenspremiere. Arrangør Leo van Vliet tok nemlig en såkalt kameradrone i bruk for å sikre best mulig bilder av rytterne. Dronen er et fjernstyrt helikopter som er utstyrt med et fullblods TV-kamera.

Her kan du se flere bilder fra Tim De Waele under helgas sesongavslutningen!

Dronen kan styres fra rittdirektørbilen. Den kommer tettere innpå rytterne og bråker naturlig nok langt mindre enn et ordinært helikopter hadde gjort.

Van Vliet har store planer for kameraløsningen. Både neste års Amstel Gold Race og VM i 2012 vil gjestes av nyvinningen.

- Testen her på Curaçao gikk ut på å finne ut av hvor sikre og støtfølsomme disse kameraene er i forhold til god bildekvalitet. Dersom testen er vellykket, vil vi bruke dem på Cauberg under finalen av Amstel Gold Race. Det vil også være en fremragende test i forhold til 2012, hvor en nederlender kommer til å vinne VM, sier van Vliet med glimt i øyet til de Telegraaf.

van Vliet er nemlig ikke bare arrangør av sesongavslutningen på Curaçao og Amstel Gold Race: Han er også landslagstrener for det nederlandske laget.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere