RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her tror syklisten at han har vunnet

Foto: Magnus Joki Arild (Nordlys)
Sist oppdatert:
- Jeg tenkte bare «Åh f***, der røyk seieren».

27-åringen slapp rattet, strakk hendene i været etter at han trodde at seieren var sikret på sykkelrittet fra Finnsnes til Tromsø.

Det skulle han aldri ha gjort. I motvinden mistet Selfors all fart i oppreist stilling, og bare få centimeter før målstreken ble han passert av Andreas Setting, og den ultimate sykkel-tabben var et faktum.

- Jeg har flere ganger flirt av når proffene gjør den tabben på TV. Det blir jeg aldri å gjøre igjen, sier Aike Selfors til Nordlys

- Der røyk seieren
Akkurat i det Selfors passerte mållinja oppdaget han Setting.

- Jeg så meg kun til venstre, og trodde ikke det var plass til høyre, men det var det tydeligvis, sier Selfors, og forklarer hva han tenkte i det han forsto at han tabbet seg ut.

- Jeg tenkte bare «Åh f***, der røyk seieren».

Tanaværingen Selfors, som er bosatt i Tromsø, har deltatt mange ganger på Finnsnes-Tromsø, men har aldri klart å vinne. Derfor var nok lørdagens kardinalfeil ekstra ergerlig.

- Så vidt jeg husker har jeg vunnet spurten i hovedfeltet i dette rittet fire ganger, men det har alltid vært utbrytere. Nå hadde jeg muligheten, så dette var dumt, sier Selfors.

Som likevel tok det hele med et smil.

- Dette var «learning the hard way», gliser han.

Snikende Setting
For Andreas Settings del var det hans andre seier i Finnsnes-Tromsø, og dette sykkelrittet var det artigste han har vunnet.

- Det var min artigste seier noensinne, definitivt, sier Setting.

Han følte ikke at han «stjal» seieren.

- Jeg så at målstreken var litt lengre unna. Når han (Selfors) er så dum at han har gjør sånn, er det bare til pass for han, ler Setting.

Til tross for at Setting først ble hindret i spurten, fikk han god fart like før slutt, og han føler seg i godt slag knappe to uker før NNM.

- Der har jeg ambisjoner om medaljer. Men da er jeg avhengig av å ha gode bein. Det hadde jeg i dag, forklarer spurtkanonen.

Det betyr at vi kan få flere minneverdige øyeblikk om to uker. Det vi husker best fra lørdag er uansett at Aiko Selfors syklet over 150 kilometer i fire timer, men tapte i siste sekund.

Les flere saker på Nordlys.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere