Her trøster Gerrard fetteren etter straffebommen

Foto: Dominic Lipinski (Pa Photos)

Høydramatisk da Liverpool vant sitt første trofé på seks år.

26.02.12 21:01

CARDIFF - LIVERPOOL 2-2 (4-5 etter straffer):

- Det er på tide at vi som spillere leverer varene, og henter hjem et trofé.

Steven Gerrard satte ord på den sulten som både Liverpool-spillere og -fans følte før søndagens ligacupfinale mot Cardiff: Sulten etter igjen å hente hjem et trofe til klubbhuset, seks år etter FA-cupfinalen mot West Ham som til slutt endte med Liverpool-seier etter straffesparkkonkurranse.

Og egentlig skulle det ikke være noen tvil.

Ingen forventet at lille Cardiff, som kjemper for å være blant de seks øverste lagene i Championship som får spille kvalifisering til Premier League neste sesong, skulle klare å stille opp mot Luis Suarez, Steven Gerrard og de andre Liverpool-stjernene.

Men som noen tidligere har sagt: Cup er cup.

Gerrards fetter ble syndebukk
For som i FA-cupfinalen for seks år siden måtte Liverpool ut i ekstraomganger mot en forventet enkel motstand.

Og som for seks år siden, endte det hele med straffesparkkonkurranse.

Det var det ikke mange som trodde skulle skje, da Dirk Kuyt satte inn det forløsende 2-1-målet etter 108 spilleminutter på Wembley.

Men det hardtkjempende Cardiff ga seg ikke, og to minutter før Liverpool-seieren var et faktum - etter 118 minutter - stanget Ben Turner inn utligningen etter et hjørnespark.

Likevel skulle Liverpool få sitt etterlengtede trofé: Da Glen Johnson satte inn lagets tredje scoring på fem forsøk i straffeskytingen, og Anthony Gerrard - fetter til Liverpool-stjernen Steven Gerrard - bommet, kunne rødtrøyene juble over deres første pokal på seks år.

Den pokalen satt imidlertid skrekkelig langt inne.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Foto: Dominic Lipinski

- Vi fortjente det
- Det var en strålende kamp hvor vi lå under, men kom tilbake. Jeg syns vi fortjente seieren. Heldigvis klarte vi det, sier Martin Skrtel etter kampen.

Han scoret Liverpools 1-1-mål, etter at Cardiff først hadde tatt ledelsen på Wembley.

Senere ga Dirk Kuyt rødtrøyene 2-1-ledelse i ekstraomgangene, men to minutter før slutt utlignet altså Cardiff og sikret straffesparkkonkurranser.

Likevel var det Liverpool som til slutt fikk juble.

- Det var utrolig å måtte avgjøre på straffer, men vi vant til slutt. Jeg kom til Anfield for å vinne trofeer, og det å endelig lykkes er veldig, veldig spesielt for meg, sier Dirk Kuyt, som kom til Liverpool noen måneder etter den forrige cuptriumfen i 2006.

Men selv i straffesparkkonkurransen så det stygt ut for Liverpool.

Gerrard bommet
Steven Gerrard gjorde allerede tynnslitte Liverpool-nerver enda dårligere da hans straffeforsøk ble reddet på mesterlig vis av Cardiff-keeper Tom Heaton, men Kenny Miller fulgte opp med å sette sitt forsøk i stolpen.

Så bommet også Charlie Adam for Liverpool, mens Don Cowie scoret for Cardiff - og underdogene var i føringen.

Da Dirk Kuyt scoret og Rudy Gestede bommet var lagene imidlertid like langt, før Stewart Downing og Peter Whittingham scoret på hvert sitt forsøk.

Så satte Glen Johnson inn den femte straffen, før Anthony Gerrard fikk for stort press på sine skuldre og satte ballen utenfor målet til Pepe Reina. Gledesscenene i Liverpool-svingen var ubeskrivelige, mens Cardiff-spillerne lå trøstesløse tilbake på banen.

For Championship-laget la for dagen en innsats som ingen hadde forventet av dem.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Foto: Tim Hales

Stanget mot muren
Det var spilt 19 minutter da Liverpool ble servert en kalddusj av de sjeldne på landslagsarenaen.

Cardiffs Kenny Miller fikk tid til å tre ballen gjennom et hullete Liverpool-forsvar, og plutselig var Joe Mason alene gjennom mot keeper Pepe Reina.

20-åringen var kald som en fisk, satte ballen mellom beina på spanjolen, og Cardiff ledet 1-0.

Scoringen var ikke helt ufortjent heller, selv om Glen Johnson hadde smelt ballen i tverrliggeren allerede etter to minutter.

Etter rødtrøyenes offensive start hadde Cardiff fått bedre kontroll på topplaget fra Premier League, og Liverpool slet da også med å svare Cardiff etter 1-0-scoringen.

Først på overtid i første omgang spilte forhåndsfavorittene seg til en stor målsjanse, da Daniel Agger headet rett på keeper Tom Heaton fra kort hold. Dansken sto imidlertid i offside da han avsluttet, og en scoring fra dansken ville derfor ikke blitt godkjent.

Store Cardiff-muligheter
I andre omgang virket Liverpool langt mer på hugget, og etter et kvarter var utligningen et faktum.

Luis Suarez styrte en heading fra Andy Carroll i stolpen, og på returen banket Martin Skrtel inn 1-1-målet.

Scoringen så ut til å gi Liverpool en vitamininnsprøytning, for merseysiderne fortsatte å produsere farligheter foran Cardiffs mål.

Men i mål ville ikke ballen, og i stedet slo Cardiff tilbake med noen astronomiske muligheter mot slutten av ordinær tid.

Først da Ben Turner hang høyest ved bakerste stolpe og headet ballen en halvmeter utenfor målet.

Så da Kenny Miller fikk alle sjansers mor to minutter før full tid. Ballen falt ned hos skotten, som sto helt alene i feltet. Men i stedet for å plassere den sikkert i nettet valgte Miller å bruke kraft, og dunket ballen over mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Foto: Dominic Lipinski

Ekstraomganger for femte gang
På overtid kunne Luis Suarez avgjøre det for Liverpool, men med nærmest fri vei mot mål ble uruguayanerens sjanse ødelagt med et dårlig førstetouch.

Dermed var det klart for ekstraomganger, og ingen Liverpool-supporter burde føle seg trygg på seier før de ekstra 30 minuttene ble satt i gang.

Dette var nemlig femte(!) gang Cardiff ble sendt ut i ekstraomganger i løpet av årets ligacup - og de fire første hadde, naturlig nok, endt med seier.

Men antakelig var Cardiff-spillerne hakket mer slitne enn motstanderne, for det var Liverpool som førte an gjennom hele den første ekstraomgangen.

Og da Dirk Kuyt altså satte ballen i nettet tolv minutter før slutt, så det hele ut til å være avgjort.

Men Cardiff ga ikke opp, brukte sine siste krefter i angrep, og fikk utligningen to minutter før slutt.

Det hjalp altså ikke for Championship-laget, som til slutt måtte se Liverpool vinne på straffer - etter det som bare kan beskrives som en heroisk innsats av det walisiske laget.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.