RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Her vakler Valujev

Sist oppdatert:
«The beast from the east» fikk trøbbel mot David Haye i natt. Se video!

På forhånd var tungvektsduellen selvfølgelig døpt «David vs. Goliath» i David Hayes hjemland. Få trodde derimot at briten hadde mulighet til å slå den 28 centimeter høyere og 47 kilo tyngre boksekjempen fra St. Petersburg: Nikolai Valujev.

Men det kunne Haye.

Om det ikke ble «David mot Goliat», så ble det i hvert fall katt mot mus. Hayes gikk aggressivt til verks, men pådro seg en håndskade og ble i større grad nødt til å holde seg utenfor den 2,24 meter lange rekkevidden til den russiske giganten. Fra tid til annen maktet han likevel å sette inn velrettede treff mot russerens hode. Bataljen var derfor uhyre jevn.

Det var ikke før i den 12., og siste runden, at WBA-tittelkampen skulle bli avgjort. En tydelig rystet russer måtte ta støttesteg til siden etter å ha blitt truffet av en glimrende slagserie fra Haye. 29-åringen danset rundt i ringen med den ene armen hevet over hodet i sluttsekundene. Litt for tidlig kanskje, men det skulle likevel vise seg at den kjepphøye briten fikk rett.

Her kan du se avgjørelsen i Nürnberg:

Den første dommeren maktet riktig nok ikke å skille de to (114-114). De to siste utnevnte Haye til vinner - med knappe 116 poeng mot 112.

Det var 36 år gamle Valujev andre nederlag i proffkarrieren. Han måtte dermed også gi fra seg WBA-beltet. Valujev sto i mot ti år eldre Evander Holyfield under fjorårets tittelforsvar, men mot britenes nye bokseyndling ble «den russiske bjørnen» endelig felt.

Haye var selvfølgelig strålende opplagt etter den jevne bataljen i Tyskland.

- Jeg visste (at jeg kunne vinne) da jeg signerte kontrakten. Jeg visste at jeg er best i verden, sier han til TV2 i karakteristisk stil.

- I dag hadde jeg en strategi. Det har jeg ikke trent for, fordi jeg pleier å være mer aggressiv. Men da jeg skadet hånden måtte jeg bruke hodet og vinner runder, sier Haye.

Her kan du se seiersintervjuet til Hayes:

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere