Gå til sidens hovedinnhold

Her vakler Valujev

«The beast from the east» fikk trøbbel mot David Haye i natt. Se video!

På forhånd var tungvektsduellen selvfølgelig døpt «David vs. Goliath» i David Hayes hjemland. Få trodde derimot at briten hadde mulighet til å slå den 28 centimeter høyere og 47 kilo tyngre boksekjempen fra St. Petersburg: Nikolai Valujev.

Men det kunne Haye.

Om det ikke ble «David mot Goliat», så ble det i hvert fall katt mot mus. Hayes gikk aggressivt til verks, men pådro seg en håndskade og ble i større grad nødt til å holde seg utenfor den 2,24 meter lange rekkevidden til den russiske giganten. Fra tid til annen maktet han likevel å sette inn velrettede treff mot russerens hode. Bataljen var derfor uhyre jevn.

Det var ikke før i den 12., og siste runden, at WBA-tittelkampen skulle bli avgjort. En tydelig rystet russer måtte ta støttesteg til siden etter å ha blitt truffet av en glimrende slagserie fra Haye. 29-åringen danset rundt i ringen med den ene armen hevet over hodet i sluttsekundene. Litt for tidlig kanskje, men det skulle likevel vise seg at den kjepphøye briten fikk rett.

Her kan du se avgjørelsen i Nürnberg:

HTML EMBED
TV2Player.insert(359332,"playerProgram359332", {stretch: 'fill', referrer: 'Nettavisen', noCompanion:true});

Den første dommeren maktet riktig nok ikke å skille de to (114-114). De to siste utnevnte Haye til vinner - med knappe 116 poeng mot 112.

Det var 36 år gamle Valujev andre nederlag i proffkarrieren. Han måtte dermed også gi fra seg WBA-beltet. Valujev sto i mot ti år eldre Evander Holyfield under fjorårets tittelforsvar, men mot britenes nye bokseyndling ble «den russiske bjørnen» endelig felt.

Haye var selvfølgelig strålende opplagt etter den jevne bataljen i Tyskland.

- Jeg visste (at jeg kunne vinne) da jeg signerte kontrakten. Jeg visste at jeg er best i verden, sier han til TV2 i karakteristisk stil.

- I dag hadde jeg en strategi. Det har jeg ikke trent for, fordi jeg pleier å være mer aggressiv. Men da jeg skadet hånden måtte jeg bruke hodet og vinner runder, sier Haye.

Her kan du se seiersintervjuet til Hayes:

HTML EMBED
TV2Player.insert(359334,"playerProgram359334", {stretch: 'fill', referrer: 'Nettavisen', noCompanion:true});

Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken