Her vil de ha åpningsseremonien

ÅPNINGSSEREMONI: Her på Bjerkebanen kan det bli  åpningsseremoni om Oslo får arrangere OL i 2022.

ÅPNINGSSEREMONI: Her på Bjerkebanen kan det bli  åpningsseremoni om Oslo får arrangere OL i 2022. Foto: Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

OL-søknaden er nå offentliggjort.

17.03.14 15:36

Før helgen sendte Oslo kommune sammen med Norges idrettsforbund OL-søknaden til IOC, om å få være vertsby for vinterlekene i 2022.

Mandag ble søknaden offentliggjort.

Her kan du lese hele OL-søknaden

- Stor og viktig milepæl
- Dette er en stor og viktig milepæl. Vi er nå en del av den internasjonale konkurransen om å få tildelt vinterlekene i 2022. Søknaden gir en god beskrive lse av hvordan et nytt norsk OL kan arrangeres, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland.

Søknaden består av to deler. Den første delen omhandler blant annet visjon og konsept, arenaplasseringer, transport, sikkerhet og finansiering.

Del to av søknaden, som også betegnes som selve OL søknaden, vil inkludere en statsgaranti. Den sendes først i januar 2015, dersom Stortinget bestemmer seg for at Norge skal søke.

Åpningsseremoni på travbane
I søknaden som nå er sendt, kommer det fram at åpningsseremonien, dersom Oslo får arrangere OL, skal være på travbanen Bjerkebanen.

Medaljeseremoniene vil bli holdt på Rådhusplassen. Det vil dessuten bli et stort gjenbruk av ulike idrettsarenaer, som hoppanlegget i Holmenkollen og anleggene fra OL på Lillehammer, på Hafjell og Kvitfjell.

- På Jordal er det kanskje satt olympisk rekord i etterbruk. Hallen som ble bygget til OL i Oslo i 1952 brukes fortsatt hver dag, året rundt, av ivrige hockeyspillere på alle nivåer. Til OL i 2022 vil vi bygge en ny storstue for hockey ved siden av den gamle 52-hallen, sier kulturbyråd Hallstein Bjercke.

Som Nettavisen skrev i forrige uke, seiler Økern opp som favoritt til å huse OL-landsbyen for deltakerne og mediene. Økern er med i søknaden.

- Vi mener jo at dette er perfekt for vinter-OL i forhold til at du får alt samlet på et komprimert område, sa daglig leder Erik Stensli i Ulven AS, som står bak forslaget.

Krakow (Polen), Almaty (Kasakhstan), Lviv (Ukraina) og Beijing (Kina) er også med i kampen om å få arrangere OL i 2022.

Les mer: Slik vil de ha OL-landsbyen

Her på Økern i Oslo ønsker man deltakerlandsbyen under OL. Foto: Ulven AS


Slik blir prosessen videre
* IOC velger kandidatby til neste søkerunde: sommer 2014.
* Stortinget tar stilling til Oslos søknad om statsgaranti: høsten 2014.
* Kandidatbyene leverer endelig søknad til IOC: høsten 2015.
* IOC kunngjør arrangørby for OL PL i Kuala Lumpur: 31. juli 2015.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag