RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her vil Gilbert sesongdebutere

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Belgieren spår vanskeligheter for arrangørene på den iberiske halvøy.

Philippe Gilbert startet 2011-sesongen med klassikersamlingen på Mallorca og deretter etapperittet Volta ao Algarve.

Det ga som kjent resultater, og ved utgangen av oktober toppet belgieren alle rankinger og vant omtrent alt av anerkjent sykkelkåringer.

Neste år blir Omega Pharma-Lotto byttet ut med BMC Racing Team, hvor han som kjent blir lagkomis med Thor Hushovd. Men da vil 29-åringen gjøre endringer i oppladningen frem mot den belgiske åpningshelgen, bestående av Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne, helt på tampen av februar måned.

- Det er store spørsmålstegn bak Algarve og Mallorca (vanligvis bestående av fem endagsritt, vår.anm.) på grunn av økonomiske problemer. Tour Méditerranéen er også usikkert, sier Philippe Gilbert ifølge nieuwsblad.be.

Det tok også lang tid i fjor før rittene Algarve og Mallorca fikk orden på økonomien, det gjorde at mange ryttere, inkludert Gilbert, fryktet for sesongoppkjøringen deres. Den feilen vil ikke den belgiske landeveismesteren gjøre igjen, og ser derfor østover.

Gilberts melding til konkurrentene
- Jeg vil gjerne sykle i (Tour of) Qatar, men ikke i kombinasjon med (Tour of) Oman. Jeg vil heller sykle det siste rittet i Europa før åpningshelgen. For eksempel (Tour du) Haut Var, som bare ligger en halvtime unna hjemmet mitt (i Monaco).

Tour du Haut Var består av to etapper, og i fjor vant Thomas Voeckler sammenlagt. Rittet arrangøres uken før den belgiske åpningshelgen, mens Tour of Qatar sykles fra 5-10. februar.

Dette sa Philippe Gilbert i forbindelse med en fest i forbindelse med hans hjemby Ayawaille. Tidligere denne helgen sendte han ut følgende varsel til sine konkurrenter:

- Jeg er 29 år, jeg vil fortsette å ha fremgang fysisk et år eller to til, og jeg vil uten tvil bli litt sterkere i 2012, og muligens også i 2013.

- Etter det er målet å bli på det nivået så lenge som mulig. Jeg tror, og det er det viktigste, at jeg fortsatt har rom for forbedring og mye motivasjon.

Les hele saken: - Jeg blir sterkere i 2012

PS! Philippe Gilbert syklet både Tour of Qatar og Tour of Oman i 2010. I år ble ikke laget hans invitert, og da fryktet belgieren for oppladningen til lagkameratene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere