Her vil Tom Hilde hoppe på ski

Foto: Getty Images/All Over Press

- Det er en fantastisk idé.

08.01.13 20:16

De norske hoppgutta kan se tilbake på en glimrende hoppuke med tre hoppere blant de fem beste.

Denne uken fortsetter verdenscupsirkuset med renn i polske Wisla før to renn i Zakopane førstkommende helg.

I tirsdagens kvalifisering i Wisla var det den lokale helten Maciej Kot som gikk seirende ut etter et hopp på 129 meter og 120,2 poeng.

Gregor Schlierenzauer (133.5 m), Richard Freitag (131 m) og Tom Hilde (129.5 m) hoppet best av de som allerede var kvalifisert.

Lengst av samtlige var derimot Østerrikeren Stefan Kraft. Ungutten satte bakkerekord med 139 meter, men nådde ikke helt til topps i kvalifiseringen på grunn av svært gode vindforhold og dårlige stilkarakterer.

Rune Velta var lengst av samtligere i dagens første treningsomgang, men slo av til 122,5 meter i kvalifiseringen. Hoppuke-toer Anders Jacobsen viste at formen fortsatt sitter etter at han landet på 126 meter med lav fart og dårligere forhold enn de andre antatt beste. Også Anders Bardal hoppet godt med et svev på 131 meter.

Samtlige av de norske hopperne er klare for onsdagens kveldsrenn i Wisla.

Folkefest i Polen
Tom Hilde som tok tredjeplassen i hoppuka sammenlagt, gleder seg til fortsettelsen i Polen.

- Nå har vi opplevd stor stemning i Østerrike og Tyskland, men det polske publikummet er mer som det norske. De jubler for alle. Det er morsommere med ekstrem jubel, og polakkene heier på ham som vinner selv om han ikke er polsk, sier Hilde til Nettavisen.

- De greier å lage et skikkelig leven, og fyller opp tribunene nesten hver gang. Det blir feststemning, noe som gjør det ekstra spesielt å hoppe her. Man får litt Kollen-følelse av det, forklarer Hilde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Hopprenn på fotballarena?
I høst fortalte renndirektør i det internasjonale skiforbundet (FIS) at det planlegges hopprenn i Polens nasjonalarena Stadion Narodowy. Stadion ble blant annet brukt i fjor sommers fotball-EM og har plass til nærmere 60.000 tilskuere.

- Jeg var på stadionet i september og teknisk sett er det fult mulig å arrangere hopprenn der. Selve stadion er spennende og passer til slike stevner, sier Hofer til PAP.

Også Tom Hilde synes dette høres ut som en spennende idé.

- Det er en fantastisk idé som jeg håper de får til. Med tribuner på alle kanter kunne det blitt ordentlig morsomt, sier Hilde.

- Som sagt greier de å fylle opp tribunene i Polen. Vi har sett ekstreme mengder med publikum i Østerrike og Tyskland, så det virker som om sporten vår er på vei opp igjen. Det til tross for nye regler som publikum må forholde seg til, forteller Hilde.

Det er ventet at det er mulig å bygge en midlertidig hoppbakke på mellom K70 og K100 på fotballstadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.