RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her vinner han med Hushovds hjelp

Foto: Sirotti
Sist oppdatert:
Det er vel ikke så galt å ha verdensmesteren som opptrekker?

Med ti kilometer igjen av den 2. etappen av årets Tirreno-Adriatico, var det på tide å vise seg fram. Vise hvem som er sjefen, men kanskje ikke på den måten en kar fra Sørlandet har som vane å gjøre.

Thor Hushovd la seg ubeskjedent inn bak Fabian Cancellara, med Tyler Farrar på hjul. Det var like før rytterne forlot hovedveien og skulle inn på langt mindre og også kuperte veier. Fire kilometer før mål skulle rytterne sågar over en Poggio, men ikke den rytterne møter under Milano-Sanremo.

Hushovd, iført den nydelige verdensmestertrøyen, styrte og organiserte de rundt seg. Hovedoppgaven var å sørge for at Farrar holdt seg unna trøbbel.

- Det var kanon de siste 40 kilometerne. Farrar kunne sitte helt rolig og stole på sin sjåfør, meddeler en entusiastisk Atle Kvålsvoll overfor procycling.no.

Kjørte for samlet spurt
Marcus Burghardt (BMC Racing) og Maxim Iglinskij (Astana) testet hovedfeltet fem og en halv kilometer fra mål.

Men ettersom torsdagens og fredagens etapper er det to beste sjansene for sprinterne å stikke av med etappeseieren, var enigheten utstrakt om å kjøre for en samlet spurt i Arezzo.

Bruddkameratene ble hentet med 2,5 kilometer igjen. Deretter startet den elleville posisjonskampen før spurten.

Har du satt opp laget ditt? Bli med i procycling.nos tippekonkurranse! Meld deg på her!

Mark Cavendish ble kjørt i posisjon, men hadde definitivt ikke dagen. Saxo Bank/SunGard åpnet ballet for Juan José Haedo, mens Hushovd holdt høy fart i midten av feltet. Chris Sutton tok en føring for Edvald Boasson Hagen, men nordmannen hadde heller ikke beina i dag.

Et par hundre meter fra mål støtet Farrar fra bakhjulet til Hushovd, og Petacchi gjorde sitt beste for å henge på. Garmin-rytteren var sterkest, og så ut til å ha grei kontroll på rivalene sine. Petacchi tok andreplassen - før Haedo, Mark Renshaw, Marcel Sieberg, Greg Van Avermaet, Mirko Lorenzetto og Boasson Hagen fulgte på plassene bak.

- Strøkent av Hushovd
Det skulle vel egentlig også bare mangle at det ble amerikansk seier, når man kan koste på seg å bruke selveste verdensmesteren (og toårig vinner av poengtrøya under Tour de France) som opptrekker på etappen.

- Perfekt! Et perfekt opptrekk fra Hushovd. Han satte opp Tyler i akkurat den posisjonen han ønsket å være i, konkluderte Magnus Bäckstedt for Eurosport 2.

Sidekommentatoren kvitterte:

- Han sjefet virkelig med alle rundt seg. Han sørget for at Tyler Farrar unngikk alt av problemer.

Også nordmannens personlige trener var fornøyd med innsatsen Grimstad-gutten la ned for dagen:

- Opptrekket var strøkent, lyder dommen.

Overtok ledertrøya
Med seieren overtok samtidig Farrar ledertrøya i rittet fra Lars Boom (Rabobank).

Nederlenderne brukte en del energi på å forsvare trøya torsdag. De var blant annet med på å sveive inn Francisco Aramendia (Euskaltel-Euskadi), Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) og Leonardo Giordani (Farnese Vini-Neri Sottoli) som stakk av direkte fra starten av etappen. Trioen kunne kose seg foran kameralinsene helt til det gjensto drøye fire mil til målbyen Arezzo.

Bruddet hadde på det meste sju og et halvt minutt tilbake til hovedfeltet, men den 202 kilometer lange (og flate) etappen mellom Marina di Carrara og Arezzo, åpnet ikke opp for annet enn en massespurt mot slutten.

Med navn som Hushovd, Mark Cavendish, Alessandro Petacchi, Tom Boonen, Francesco Chicchi, Gerald Ciolek, Oscar Freire, Tyler Farrar, Daniele Bennati, Juan Jose Haedo, Edvald Boasson Hagen, Borut Bozic og Robbie McEwen på start, var det liten tvil om hvordan etappen ville ende.

Størst spenning var det kanskje knyttet til hvem som skulle trekke opp for hvem på Garmin-laget, men det svaret fikk vi allerede et godt stykke for mål da Farrar fikk nyte servicen av å ligge på bakhjulet til Hushovd.

Også fredagens etappeprofil passer sprinterne godt. Ettersom Farrar kjører i ledertrøya, får nok han en ny sjanse til å spurte om etappeseieren. Og dersom han, av en eller annen grunn, ikke har dagen, har man alltids en verdensmester i bakhånd som er kapabel til å vinne.

- En stor takk til Thor Hushovd. Tordenguden slo ned sine fiender med lynets vrede, skriver Garmin-sjef Jonathan Vaughters via Twitter.

Men kanskje viktigst av alt: Gjorde Garmin-konstellasjonen nok ugang til at Mark Cavendish rakk å bli bekymret i forhold til Tour de France?

Resultater, 2.-etappe:
1. Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) 4.56,06
2. Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) samme tid
3. Juan Jose Haedo (Saxo Bank) st
4. Mark Renshaw (HTC-Highroad) st
5. Marcel Sierberg (Omega Pharma-Lotto) st
6. Greg Van Avermaet (BMC) st
7. Mirko Lorenzetto (Astana) st
8. Edvald Boasson Hagen (Sky) st

Sammenlagt etter 2. etappe:
1. Tyler Farrar (Team Garmin-Cervélo) 5.14,13
2. Thomas Leezer (Rabobank) +2
3. Lars Boom (Rabobank) samme tid
4. Sebastian Langeveld (Rabobank) st
5. Oscar Freire Gomez (Rabobank) st
6. Robert Gesink (Rabobank) st
7. Bram Tankink (Rabobank) st
8. Juan José Haedo (Saxo Bank/SunGard) +8

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere