RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kurt Desplenter (Afp)

Her vinner Sagan igjen

Sist oppdatert:
Supertalentet ligger på ikke latsiden etter Tour de France-debuten.

Peter Sagan vant tre etapper og den grønne trøyen under årets Tour de France.

Man skulle kanskje tro at 22-åringen var utkjørt og dermed gjorde alt han kunne for å spare krefter til lørdagens landeveisritt i London.

Det er ikke tilfelle.

Mens for eksempel Mark Cavendish og britene reiste rett hjem fra Tour de France søndag kveld for å lade opp til de olympiske leker dro Peter Sagan til Belgia for å kjøre kriteriumsrittet i Aalst mandag.

Ja, du gjettet riktig. Det vant han.

Lett match for slovaken
Giro d`Italia-treer Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) og Tour de France-sekser Haimar Zubeldia (RadioShack-Nissan) ble henholdsvis nummer to og tre.

- Jeg kommer til å møte Peter Sagan mange ganger de neste årene, men jeg kommer aldri til å slå ham i en spurt, ble De Gendt sitert på av sporza.be.

Iført den grønne trøyen feiret Sagan med øl på podiet i Aalst.

- Beina føltes tunge etter Champs-Élysées-etappen (andreplass bak Mark Cavendish, vår.anm.), men jeg hadde kontroll på dette. Jeg visste jeg ville slå De Gendt og Zubeldia i spurten. Det var 300 meter med full gass, sa Liquigas-rytteren.

Om Peter Sagans oppkjøring bærer frukter får vi vite lørdag. Da stiller han til start som eneste rytter fra Slovakia. Til sammenligning har Mark Cavendish fire hjelperyttere.

Her finner du deltakerlisten til landeveisrittet lørdag (ekstern lenke)!

Inspirert av Gilbert?
Hvis Sagan skulle lykkes, så vil det ikke være første gang en kriteriumsritt-oppkjøring har vist seg å være et sjakktrekk etter Tour de France. Man skal ikke lenger tilbake enn på samme tid i fjor for å finne et godt eksempel. Da kjørte Philippe Gilbert fem (!) kriteriumsritt på de fem dagene han hadde til rådighet mellom touren og Clásica San Sebastian.

32-åringen var innom Aalst, Roeselare, Sørlandsparken Grand Prix, Herentals og Sint-Niklaas på vei mellom Paris og San Sebastian.

Hvordan gikk det så i den baskiske klassikeren? Belgieren vant suverent og kunne smile fra øre til øre da han sjekket bankkontoen på vei hjem til Monaco.

PS! Vincenzo Nibali, Sagan lagkamerat, vant kriteriumsrittet i Boxmeer mandag. Tour de France-treeren kom i mål foran Laurens Ten Dam (Rabobank) og Christian Knees (Sky).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere